Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  7:59 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 14:34

Ταξίδι 511 ημερών: Ενα ζευγάρι πήγε από τη Βουλγαρία στην Ινδία με τα πόδια [εικόνες]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την απόλυτη περιπέτεια 511 ημερών έζησε ένα νεαρό ζευγάρι από την Βουλγαρία που πήγε στην  Ινδία με τα πόδια.  

Ο 25χρονος Boris Kanev από τη Βουλγαρία, η 31χρονη Marta Martinez Samalea από την Ισπανία και γάτα τους έφτασαν στην Ινδία κάνοντας οτοστόπ αφού πέρασαν πρώτα από την Τουρκία, τον Καύκασο, το Ιράκ και το Ιράν, την κεντρική Ασία, την Κίνα και τη Μιανμάρ.

«Αυτό που θέλαμε πραγματικά να κάνουμε ήταν ένα ταξίδι χωρίς αεροπλάνο. Σκεφτόμαστε να μετακινηθούμε με βαν ή με ποδήλατα αλλά μας αρέσει πολύ και το οτοστόπ και μας φάνηκε ωραίος τρόπος να γευτούμε την καθημερινή ζωή σε πολλά μέρη, να γνωρίσουμε ανθρώπους και ιστορίες που δεν θα βλέπαμε αλλιώς», δήλωσε η Marta στη Daily Mail.

«Είχαμε ως στόχο να φτάσουμε στην Ινδία μετακινούμενοι μόνο στο έδαφος. Ηταν μια καλή αφορμή να δούμε τι υπάρχει μέχρι να φτάσουμε εκεί. Αρχικά ήταν όλα πολύ αβέβαια αν και είχαμε μια ιδέα για τις δυσκολίες και τη γραφειοκρατία που θα αντιμετωπίζαμε», συνεχίζει.

«Αφήσαμε το σπίτι μας στη Σόφια τον Οκτώβρη και μέσω Τουρκίας φτάσαμε στον Καύκασο όπου περάσαμε τον χειμώνα. Με την άνοιξη μετακινηθήκαμε στη Μέση Ανατολή, διασχίσαμε έρημο, στέπα και βουνά μέχρι την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία. Εκεί πιστέψαμε πως το ταξίδι μας τελείωνε και πως για την Ινδία θα έπρεπε να πάρουμε αεροπλάνο. Ομως περάσαμε τελικά από τη Μιανμάρ και μπήκαμε στην Ινδία από τα βορειοανατολικά. Εκτοτε ταξιδεύουμε μέσα στην Ινδία γνωρίζοντας και απολαμβάνοντας κάθε κρατίδιο που διασχίζουμε».

«Η εμπιστοσύνη που δείξαμε σε αγνώστους σίγουρα αξίζε τον κόπο. Ετσι ήρθαμε κοντά σε τόσα σπίτια, αυλές, κήπους, συναντήσεις και συζητήσεις. Αποκτήσαμε καλούς φίλους που ελπίζουμε να ξαναδούμε. Τώρα όταν ανοίγουμε έναν χάρτη της Ασίας δεν βλέπουμε μόνο τοπία και μνημεία αλλά ένα ολόκληρο βιβλίο με καθημερινές ιστορίες», προσθέτει η Marta.

Με λίγη τύχη το ζευγάρι ελπίζει να φτάσει σπίτι τους στη Βουλγαρία πριν τα Χριστούγεννα.

Πηγή: Ταξίδι 511 ημερών: Ενα ζευγάρι πήγε από τη Βουλγαρία στην Ινδία με τα πόδια [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/218570/taxidi-511-imeron-ena-zeygari-pige-apo-ti-voylgaria-stin-india-me-ta-podia-eikones#ixzz3giSKww34

Διαβάστηκε 2904 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.