Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:49 πμ
 
wm small
Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 13:02

Δήμητρα Μπιτσικώκου: Το χρυσό κορίτσι του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ από το Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Δήμητρα Μπιτσικώκου του «Θησέα Αιτωλοακαρνανίας» με το μετάλλιο και το δίπλωμά της

Στην κορυφή της Ευρώπης η 14χρονη μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου – Μιλάει στη «Σ» για τα όνειρά της και τους στόχους της

Μια 14χρονη μαθήτρια από το 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου έκανε υπερήφανο το Αγρίνιο, όλη την Ελλάδα, την οικογένειά της, τους καθηγητές της και στους συμμαθητές της. Η 14χρονη βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης, σήκωσε τη γαλανόλευκη και διέδωσε τον εθνικό ύμνο σε όλο τον κόσμο, καθώς έβγαλε knock out κάθε αντίπαλό της στο ρινγκ του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κατακτώντας την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων cadets  –  Ταε κβο ντο που έγινε προ ημερών στην Βουδαπέστη.

Η νίκη της ήταν αντίστοιχη με αυτή του «άρχοντα» των κρίκων Λευτέρη Πετρούνια! Η δική μας Δήμητρα έπαιζε στην κατηγορία των -55 κιλών και σημείωσε 4 νίκες στην πορεία της προς το χρυσό. Επικράτησε 5-3 της Ράτσε από την Ρουμανία, 8 – 5 της Λόνκαριτς (3η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια) από τη Σλοβενία, 43-20 της Νούτζο από την Ιταλία, ενώ στον τελικό νίκησε 6-3 την Φαν Βανρόιγ (Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια) από την Ολλανδία.

Η Δήμητρα ξεκίνησε να ασχολείται με το ταε κβο ντο πριν 8 χρόνια και μέσα σε 2 χρόνια επιλέχθηκε να ενταχθεί στην αγωνιστική ομάδα του «Θησέα Αιτωλοακαρνανίας» από τον προπονητή της Νίκο Κακαρέλη. Αφού διέπρεψε στο presidents cup της Αθήνας κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, εντάχθηκε στην εθνική ομάδα κερδίζοντας ταυτόχρονα το «εισιτήριο» για να αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό.

«Μέσα από την εμπειρία μου στους αγώνες αυτούς κατάλαβα ότι για να μπορέσει να κερδίσει κάποιος αθλητής τους αγώνες πρέπει να έχει καλή τακτική και όχι μόνο να είναι καλός. Πρέπει να έχει πολύ καλή συνεργασία με τον προπονητή του και να ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του για να μπορέσει να ανταπεξέλθει» τόνισε στη «Σ» η Δήμητρα.

Στόχος της 14χρονης Αγρινιώτισσας, που έγραψε με «χρυσά γράμματα» ιστορία, είναι η περαιτέρω ενασχόλησή της με το ταε κβο ντο, η συμμετοχή της δηλαδή και σε άλλα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ το όνειρό της είναι να καταφέρει να συμμετάσχει σε μια Ολυμπιάδα και να αποκτήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο!

spo-mpitsikokou-kakarelis

Η Δήμητρα με τον προπονητή της Νίκο Κακαρέλη

«Οι καθηγητές μου είναι περήφανοι και χαίρονται πολύ, όπως επίσης και οι περισσότεροι συμμαθητές μου, αλλά κάποιοι επιχειρούν να το μειώσουν και δεν το αποδέχονται. Πιστεύουν πως είναι ψέμα. Το ταε κβο ντο είναι ένα άθλημα που προσφέρει σε όποιον ασχολείται πειθαρχία πέραν της άσκησης και βοηθάει ώστε να μπορεί να αμυνθεί σε περίπτωση που κινδυνεύει. Μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Κάποιος που ασχολείται με το άθλημα αυτό μαθαίνει να σέβεται τον άλλο».

Η Δήμητρα, μετά την κορυφή της Ευρώπης, ξεκινάει ένα χρόνο προετοιμασίας για να ενταχθεί στην ομάδα των νεανίδων. «Θέλω να διακριθώ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και στο president cup για να προκριθώ στο επόμενο Πανευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο πρωτάθλημα» ανέφερε.

Η 14χρονη πρωταθλήτρια γοητεύτηκε από το ταε κβο ντο λόγω της ενασχόλησης του πατέρα της με το άθλημα. Μάλιστα, αυτός ήταν που την παρότρυνε να ξεκινήσει.

«Με τον προπονητή μου Νίκο Κακαρέλη κάνω διπλές προπονήσεις κάθε μέρα, για 4 ώρες. Οι ώρες δεν εμποδίζουν καθόλου τις υποχρεώσεις μου στο σχολείο. Πιστεύω πως αν θέλει κάποιος μπορεί να συνδυάσει ότι αγαπάει και ότι θέλει. Δεν πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό τα παιδιά. Κάποια στιγμή μέσα από εντατική δουλειά θα ανταμειφθούν. Στο μέλλον θέλω να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ταε κβο ντο. Χρωστώ πάρα πολλά για τη νίκη μου στον προπονητή μου Νίκο Κακαρέλη, καθώς μέσα από την τακτική του και τις οδηγίες του κέρδισα. Με βοηθούσε και πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα, όπως επίσης και μετά. Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τη νίκη μου. Θα μου άρεσε να σπουδάσω Γυμναστική Ακαδημία ή Ψυχολογία».

Η Δήμητρα Μπιτσικώκου πέραν της μεγάλης της επιτυχίας, κατά το παρελθόν έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, έχει κατακτήσει άλλες διεθνείς διακρίσεις, όπως το ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα g1 στη Γερμανία, το χρυσό στο g1 της Βουλγαρίας καθώς επίσης και ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο σε πρωτάθλημα, επίσης στη Βουλγαρία.

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

mpitsikokou

Η Δήμητρα Μπιτσικώκου σε δράση

sinidisi.gr

 

 

Διαβάστηκε 3727 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 13:11
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.