Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 23:13

Κίνδυνος τα αυτοκίνητα για τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα πρόβλημα που ταλανίζει για πολύ καιρό τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται στην περιοχή του Πάρκου στην οδό Ιθάκης κάθετα  της Ηρώων Πολυτεχνείου και αφορά την κίνηση των αυτοκινήτων κατά τις ώρες άφιξης και αποχώρησης των μαθητών, εξέθεσε στο AgrinioBestOf.gr ο Κος Κολύδας Χαράλαμπος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

8 dimotiko 07

Ο ίδιος δήλωσε στην Χρύσα Σπαή:

Από το 2015 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου έκανε έγγραφο προς την Διεύθυνση του Σχολείου με σκοπό να αποσταλεί στον Δήμο Αγρινίου και στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου η οδός Ιθάκης κατά την ώρα άφιξης και αναχώρησης των μαθητών να κλείνει με σήμανση η οποία πρέπει να τοποθετηθεί στην είσοδο επι της Ηρώων Πολυτεχνείου με σκοπό την προστασία των παιδιών από τα αυτοκίνητα τα οποία ειδικά τον χειμώνα όταν ο καιρός είναι άσχημος, έχουν μεγάλη προσέλευση. Τα αυτοκίνητα στριμώχνονται το ένα πίσω από το άλλο, οι μαθητές κινούνται αναγκαστικά ανάμεσα τους, δημιουργούνται εντάσεις,  τα αυτοκίνητα κάνουν όπισθεν η άλλες μενούβρες με τους μαθητές να βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κίνδυνο. Θέλοντας να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση κάναμε το έγγραφο στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου από το 2015. Ζητούμε να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκριθεί η διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Ιθάκης κατά τις ώρες άφιξης (08:00 εως 08:30) και αποχώρησης (13:00 – 13:30) των μαθητών. Εκτιμούμε ότι ο χρόνος απαγόρευσης (30 λεπτά το πρωί και 30 λεπτά το μεσημέρι) είναι πολύ λίγος για να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στους οδηγούς η στους περίοικους του σχολείου. Ωστόσο η καλύτερη λύση είναι με την τοποθέτηση των πινακίδων, το πρώτο διάστημα να υπάρχει και τροχονόμος που να ρυθμίζει την κυκλοφορία ώσπου να το συνηθίσουν οι οδηγοί και κυρίως οι διαμένοντες πέριξ του σχολείου.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό υπάρχει και άλλη επιλογή η οποία λύνει μόνιμα το πρόβλημα και είναι η διάνοιξη της οδού Ιθάκης μέχρι την Εθνικής Ανεξαρτησίας. Μιλάμε για απόσταση 30-40 μέτρα και θεωρούμε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα η υλοποίηση του. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει ροή των αυτοκινήτων δεν θα γίνονται αναστροφές και γενικά με μια απλή παρουσία ενός σχολικού τροχονόμου δεν θα υπάρχουν αυτά τα προβλήματα.

Ευελπιστούμε στην ευαισθησία των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου ώστε να εξευρεθεί σύντομα λύση, πριν δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα σε μαθητή του σχολείου.

8dhmotiko

8 dimotiko 08

Στο σημείο αυτό μπορεί να γίνει επέκταση της οδού Ιθάκης και σύνδεση με την Εθνικής Ανεξαρτησίας

eggrafo se dhmo agrinioy

Η επιστολή που εστάλη στον δήμο Αγρινίου και παρελήφθη με Αρ.Πρ. 84202/14-12-2015

Διαβάστηκε 4927 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 13:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033