Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:43 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 16:21

Ένα πρωτοφανές γεγονός συνέβη στον Τρύφο, όπου οι κάτοικοι είδαν από τις βρύσες τους να ρέει άφθονος ο “μαύρος χρυσός”.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόκειται για ένα συμβάν που απασχόλησε την επικαιρότητα με το περίεργο περιστατικό ωστόσο να αντιμετωπίζεται με χιούμορ από τους ντόπιους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, μετά από μια ισχυρή βροχόπτωση το νερό στις πηγές του Αγίου Βάρβαρου το οποίο έφτανε στις βρύσες του χωριού εμφανίζονταν μαύρο. Τελικά η έντονη οσμή δεν άφηνε κανένα περιθώριο για αμφιβολίες ότι ήταν πετρέλαιο.

Μάλιστα, οι κάτοικοι το έβαζαν σε μπουκάλια και το χρησιμοποιούσαν για φωτιστική, αλλά και ιαματική χρήση, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έδιναν χιουμοριστική διάσταση στο γεγονός δεδομένης της καταγωγής της μεγάλης Γεωργίας Βασιλειάδου (της προξενήτρας του ελληνικού κινηματογράφου) από το χωριό του Τρύφου.

Το βίντεο έπαιξε σε πρωινή εκπομπή του MEGA με την επιμέλεια του Γιάννη Γιαννακόπουλου σε μια εποχή που στην Αιτωλοακαρνανία έγιναν κάποιες γεωτρήσεις για τον εντοπισμό πετρελαίου.

Ακολουθεί το βίντεο του Γιάννη Γιαννακόπουλου που έπαιξε στο κανάλι του MEGA

https://iaitoloakarnania.gr

Διαβάστηκε 2306 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.