Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 19:04

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πριν την 28η Οκτωβρίου οι επιδοτήσεις αγροτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο προγραμματισμός του ΥπΑΑΤ για τις πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ θέλει έως το τέλος Οκτωβρίου και συγκεκριμένα πριν την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου να αρχίσει η άμεση καταβολή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης σε δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Συνολικά οι πληρωμές το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσουν τα 2,1 δις. ευρώ και μέχρι τέλος του έτους θα ανέλθουν σε 2,76 δισ. ευρώ. Στην προκαταβολή θα πληρωθεί το 70% της βασικής ενίσχυσης και θα ακολουθήσει η εκκαθάριση εντός του Δεκεμβρίου 2017.

Ο προγραμματισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ θέλει η πληρωμή της «προκαταβολής» να αφορά περίπου 600.000 κατόχων Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης. Η εξέταση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των 65.000 αιτημάτων μεταβίβασης ΔΒΕ έχει ολοκληρωθεί και κατά συνέπεια ο χρόνος που απομένει έως την πληρωμή είναι αρκετός.

Αυτοί που θα πρέπει να αναμένουν την εξόφληση του Δεκεμβρίου για να πληρωθούν, είναι όσοι έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ΔΒΕ από το Εθνικό Απόθεμα. Οι 65.000 αυτοί παραγωγοί δεν θα πληρωθούν προκαταβολή, καθώς ο καθορισμός του ύψους των ΔΒΕ που θα λάβουν, συναρτάται και από τις πληρωμές των υπολοίπων ενισχύσεων.

Η εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης και του Πρασινίσματος αναμένεται στο τέλος Δεκεμβρίου λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Διαβάστηκε 2830 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.