Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:01 μμ
 
wm small
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 23:12

18 Επιστημονικά δεδομένα που δεν γνωρίζαμε στις αρχές του 2017

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

1. Οι πνεύμονες, πέρα από την αναπνοή, παράγουν επίσης αίμα. Οι πνεύμονες των θηλαστικών παράγουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια αιμοπετάλια (μικροσκοπικά κύτταρα αίματος) ανά ώρα.

2. Είναι μαθηματικά δυνατό να κατασκευάσουμε μια πραγματική μηχανή χρόνου – αυτό που μας κρατά πίσω είναι η εύρεση υλικών, που μπορούν να λυγίσουν φυσικά το φάσμα του χωροχρόνου.

3. Η Σιβηρία έχει έναν κολοσσιαίο κρατήρα που ονομάζεται «πόρτα του υποκόσμου» και το παγωμένο υπέδαφός του τήκεται τόσο γρήγορα που αρχαία δάση εκτίθενται για πρώτη φορά σε 200.000 χρόνια.

4. Οι πρώτοι ημισυνθετικοί οργανισμοί στον κόσμο ζουν ανάμεσά μας – οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει νέες μορφές ζωής με τη χρήση ενός εκτεταμένου, έξι-γραμμικού γενετικού κώδικα.

5. Το Vantablack – το πιο μαύρο υλικό που είναι γνωστό στην επιστήμη – τώρα έρχεται σε μια πρακτική μορφή «ψεκασμού».

6. Είναι επίσημο: οι κρύσταλλοι χρόνου είναι μια νέα κατάσταση της ύλης και έχουμε τώρα ένα πραγματικό σχέδιο για να δημιουργήσουμε «αδύνατα» αντικείμενα.

7. Ένα ολοκαίνουργιο ανθρώπινο όργανο, το μεσεντέριο.

8. Ο Carl Sagan ήταν εξαιρετικά καλός στην πρόβλεψη του μέλλοντος – η ανησυχητικά ακριβής περιγραφή ενός κόσμου στον οποίο κυριαρχεί η ψευδοεπιστήμη και ο επιστημονικός αναλφαβητισμός μας έβαλε όλους σε σκέψεις.

9. Ένας μοναδικός γιγαντιαίος νευρώνας που τυλίγεται γύρω από ολόκληρη την περιφέρεια του εγκεφάλου ενός ποντικιού έχει εντοπιστεί και φαίνεται να συνδέεται με τη συνείδηση των θηλαστικών.

10. Το σπανιότερο και αρχαιότερο σκυλί του κόσμου δεν έχει εξαλειφθεί – στην πραγματικότητα, το εξωφρενικά όμορφο άγριο σκυλάκι της Νέας Γουινέας φαίνεται να ακμάζει.

11. Το τυφλό έντερο μπορεί τελικά να μην είναι ένα άχρηστο προϊόν της εξέλιξης, καθώς μπορεί να εξυπηρετεί μια σημαντική βιολογική λειτουργία.

12. Μετά από 130 χρόνια, ίσως χρειαστεί να ζωγραφίσουμε από την αρχή το οικογενειακό δένδρο των δεινοσαύρων, χάρη σε ένα προηγουμένως ασήμαντο, σε μέγεθος γάτας απολίθωμα από τη Σκωτία.

13. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να ξεκινάει από τον εγκέφαλο, όχι τις ωοθήκες.

14. Η γη φαίνεται να έχει μια ολόκληρη νέα ήπειρο, την Zealandia.

15. Οι άνθρωποι είχαν μεγάλο αντίκτυπο στη γεωλογία της Γης με το περίφημο Μεγάλο Οξυγονωτικό Συμβάν πριν από 2,3 δισεκατομμύρια χρόνια και τώρα οι επιστήμονες ζητούν να αναγνωριστεί επίσημα μια νέα γεωλογική εποχή.

16. Αποκαλύπτεται ότι τα ναρβάλ – οι μονόκεροι της θάλασσας – χρησιμοποιούν τα κέρατα τους για το κυνήγι. Αλλά όχι όπως θα φανταζόμασταν.

17. Η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει αλλάξει κυριολεκτικά τον χώρο που περιβάλλει τον πλανήτη μας – δεκαετίες ραδιοεπικοινωνιών πολύ χαμηλής συχνότητας (VLF) έχουν σχηματίσει κατά λάθος μια προστατευτική φυσαλίδα γύρω από τη Γη.

18. Οι αγρότες τρέφουν με κόκκινα Skittles τα βοοειδή τους, επειδή είναι μια φτηνή εναλλακτική λύση για το καλαμπόκι.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 1983 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.