Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:36 μμ
 
wm small
Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015 23:18

Όλα έτοιμα για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στην Κωνωπίνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Αγία Παρασκευή γιορτάζεται με θρησκευτική ευλάβεια σε πολλά χωριά του Ξηρομέρου.

“Ο εορτασμός όμως της Αγίας Παρασκευής, στην Κωνωπίνα, που διοργανώνεται από τον  Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομερόυ, αποτελεί ξεχωριστό  θρησκευτικό γεγονός,  με  μαζική συμμετοχή πιστών από όλο το Ξηρόμερο, όπου εξελίσσεται  σ’ ένα όμορφο παλιακό,  λαϊκό πανηγύρι.

Μετά το πέρας του υπαιθρίου Μέγα Εσπερινού με φόντο τα Ακαρνανικά βουνά, που γίνεται την 19.45 ώρα, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη αρτοκλασία και στη συνέχεια παρουσίαση παραδοσιακών χορών του τόπου μας από το χορευτικό (παίδων) του Συλλόγου μας.

Ακολουθεί γλέντι τρικούβερτο με τον πρώτο λόγο να έχει η θαυμάσια ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου  όπου απογειώνει το  γλέντι  μέχρι πρωϊας, κάτω από τον έναστρο ουρανό !

Με την φροντίδα των ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου, ετοιμάζεται “τραπέζωμα” για όλους του πιστούς και προσφέρεται  ΔΩΡΕΑΝ  εν αφθονία «σπεσιαλιτέ» ψητής προβατίνας κοντοσούβλι, συνοδευόμενη από τυρί, ψωμί και Ξηρομερίτικα εδέσματα (πίτες, γλυκά κλπ)”, αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

σε συνεργασία με το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

την ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ  &

το  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ    ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

& ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2893 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.