Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:54 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 14:13

Σε υψηλά επίπεδα ο τουρισμός σε Μύτικα, Κάλαμο και Καστό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

nikos ntais     Γράφει ο Νίκος Θωμά Νταής*

Κυριολεκτικά αυτό το Καλοκαίρι έχει πλημμυρίσει η περιοχή μας από ντόπιους και ξένους, ανώνυμους και επώνυμους τουρίστες. Περίπου 200 κότερα λιμενίζονται και είναι αγκυροβολημένα στον Κάλαμο, Καστό και Μύτικα.

Τον Μύτικα επισκέφτηκε προ ημερών η Ελένη Μενεγάκη με το σύζυγο της Ματέο Παντζόπουλο, εγγονό του αείμνηστου Ελευθερίου Μάντζιου και από την κόρη του Λιλίκα με καταγωγή από το Λιγοψά Ιωαννίνων, ιδιοκτήτη της βιομηχανίας ζυμαρικών ΜΙΣΚΟ που πούλησε στην Ιταλική Barilla, μεγάλου ευεργέτη Ηπειρώτη. Γευμάτισαν και απόλαυσαν τα φρέσκα ψάρια και τη ντόπια θαλασσινή κουζίνα στο παραλιακό ουζερί «Ο Φάρος».

Προ ημερών στον Κάλαμο, στην απείρου κάλλους παραλία «Ασπρογιάλι», ήταν αγκυροβολημένο το πολυτελέστατο κότερο του Αγγελόπουλου με τη σύζυγο του Γιάννα Αγγελοπούλου, που απολαμβάνουν τη θέα του πευκόφυτου Καλάμου, τα μπάνια τους και τα φρέσκα ψάρια από ντόπιους ψαράδες, ενώ η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν σταματάει τις ασκήσεις της με το θαλάσσιο κανό της.

Το «Ασπρογιάλι» επισκέπτοταν και ο αείμνηστος Αριστοτέλης Ωνάσης με τη Τζάκυ Κένεντυ και είχε φέρει και τον Ουίνστον Τσώρτσιλ της Αγγλίας και το πρώτο Ρώσσο αστροναύτη.

Ο Θεός μας προίκησε και μας χάρισε αυτόν τον απείρου κάλλους και ομορφιάς τόπο.

Μήπως όμως ο Θεός πρέπει να κατέβει και να μας ανοίξει και τους δρόμους, να βάλει και σήμανση και να λύσει και το κυκλοφοριακό πρόβλημα, από το οποίο υποφέρει κυριολεκτικά ο Μύτικας, με αποτέλεσμα να φεύγει ο τουρισμός;

Να βάλει τάξη στα λιμάνια και στους λιμενικούς χώρους;

Να κάνει επιτέλους τον βιολογικό καθαρισμό, γιατί η βρωμιά και η δυσωδία έχει φτάσει στο απροχώρητο;

Να ασχοληθεί με τη καθαριότητα και τα αγριόχορτα από τα αοποία είναι περικυκλωμένος ο Μύτικας και απειλείται να καεί;

Με τον καθαρισμό των παραλιών;

Να ασχοληθεί με το φλέγον πρόβλημα της υγείας, με το Κ.Υ. Μύτικα και άλλα προβλήματα;

Ας βάλει ο Θεός το χέρι του γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δικαιολογείται ότι φταίει το Άγιο Πνεύμα και η Μαρία η Πενταγιώτισσα!! Μη χειρότερα!!! Έλεος Θεέ μου!!!

*σ. Συμβολαιογράφος – Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου (FNSI)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2886 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.