Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 18:24

«Ελλάδα χωρίς παράδοση και κλαρίνο» δεν νοείται, δηλώνει η τραγουδίστρια του δημοτικού τραγουδιού Γωγώ Τσαμπά στο AgrinioBestOf.gr

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συναντήσαμε την Γωγώ Τσαμπά πριν την εμφανισή της στο πανηγύρι του Αγγελοκάστρου.  Φιλική, απλοϊκή και πρόθυμη μίλησε με την Χρύσα Σπαή για το δημοτικό τραγούδι και τα παραδοσιακά πανηγύρια.  Η ίδια δηλώνει ότι Ελλάδα σημαίνει: Δημοτικό Τραγούδι, Κλαρίνο, Εκκλησία και Θρησκεία.

TSAMPA 01

Γωγώ απο που είσαι και πως ξεκίνησες;

Είμαι γέννημα θρέμα από τον Ορχομενό Βοιωτίας. Ξεκίνησα την δουλειά αυτή το 1999. Ήρθα πολύ γρήγορα στον χώρο αυτό. Στην ουσία άλλοι το θελήσανε να μπώ στον χώρο αυτό. Δεν είχα καν στο νού μου να ακολουθήσω το επάγγελμα αυτό, όμως δέθηκα με το τραγούδι και νάμαι.

Τραγουδούσε κάποιος άλλος στην οικογενειά σου ;

Ναί, τραγουδούσε ο μπαμπάς μου. Ειχα τα ακούσματα. Ελεγα ότι θα το αποφύγω.Τελικά άμα  είναι στο αίμα σου και υπάρχει και το σαράκι είναι θέμα χρόνου να ασχοληθείς με αυτό. 

TSAMPA 05

Έχει αλλάξει το πανηγύρι μέσα στο χρόνο; Το χθές είναι ίδιο με το σήμερα;

Καμμία σχέση. Σήμερα ο κόσμος αποφεύγει να χορεύει τα τσάμικα. Πιθανόν να φταίμε και εμείς. Δεν το επιβάλαμε. Προσπαθούμε κάποιες φορές αλλά δεν το δέχονται. Όμως φέραμε την νεολαία κοντά μας η οποία δεν υπήρχε πριν. Οπότε πρέπει να κάνουμε όλα τα χατήρια και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε και την παράδοση.

Η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα με ποιούς τρόπους θα κρατηθούν ζωντανά;

Σίγουρα με τα θρησκευτικά πανηγύρια όπως είμαστε εδώ απόψε. Τα καλοκαιρινά πανηγύρια. Και με τον χορό. Παλιά υπήρχε η σειρά χορού, θετικό για εμάς, αρνητικό για τον κόσμο. Τώρα χορεύουν όλοι μαζί και διασκεδάζουν όλοι.

TSAMPA 10

Γιατί διαλέξατε το δημοτικό τραγούδι; ταίριαζε με την φωνή σας;

Ταίριαζε περισσότερο με το ότι  είμαστε Ελλάδα και δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς παράδοση και κλαρίνο.

Πως βλέπετε την Ελλάδα τα επόμενα τρια χρόνια, θα αλλάξει κάτι στην οικονομία, θα ξεπεραστεί η κρίση;

Μας είχαν πει ότι θα ανακάμψει η χώρα αλλά πάμε χειρότερα. Όμως εμείς δεν το βάζουμε κάτω.

TSAMPA 09

Πως αισθάνεστε όταν σιγοτραγουδάνε τα τραγούδια σας;

Είναι πολύ σιγκινητικό. Είναι μεγάλη μου τιμή να τραγουδάνε τραγούδια μου. Συγκινούμαι ιδιαίτερα.

Ένα παιδί σήμερα πως θα ανακαλύψει το ταλέντο που τυχών έχει;

Θεωρώ ότι είναι και θέμα τύχης – δεν αρκούν οι σπουδές. Εγώ δεν έχω σπουδάσει.

Ποιά η γνώμη σας για τα Talent Show ;

Μέσα από αυτό δουλεύει πάρα πολύς κόσμος, βγαίνουν και πολύ καλές φωνές. Και όλο αυτό γίνεται θεωρώ για να κυλάει καλύτερα η ζωή των ανθρώπων και κάποια φορά βγαίνει και κάτι καλό.

TSAMPA 002

Ένα μύνημα για τους αναγνώστες μας

Εύχομαι σε εσάς να έχετε υγεία και να συνεχίσετε αυτό που κάνετε. Και στους αναγνώστες εύχομαι να είναι γεροί να υπάρχει αγάπη μέσα μας και όχι κακία. Κλαρίνο, Εκκλησία και Θρησκεία αυτό είναι η Ελλάδα. Αν έχουμε πίστη θα έχουμε και όρεξη για δασκέδαση.

TSAMPA 11

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 13990 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 20:59
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033