Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:33 μμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 16:11

Ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, ο άστεγος κληρικός που βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο Αγρίνιο μιλάει για την ζωή του και τις αιτίες που τον οδήγησαν στην κατάσταση αυτή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πριν μερικές μέρες γίναμε μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού στο κέντρο του Aγρινίου. Συγκεκριμένα στην πλατεία του συντριβανίου είδαμε έκπληκτοι έναν κληρικό να στήνει σκηνή και να θέλει να διαμείνει εκεί. Ο ίδιος δήλωσε άστεγος. Τελικά υπερίσχυσε η γνωστή Αγρινιώτικη φιλοξενία και ανθρωπιά, με αποτέλεσμα να βρεθεί πολίτης και να του προσφέρει προσωρινά στέγη και φαγητό. To AgrinioBestOf.gr προσπάθησε να μάθει για τον συγκεκριμένο κληρικό και το πώς βρέθηκε στην απίστευτη αυτή θέση τού να είναι άστεγος και επιδίωξε συνάντηση μαζί του ώστε να πληροφορήσει τους αναγνώστες του για τις απόψεις και θέσεις του συγκεκριμένου κληρικού ο οποίος πραγματικά μας σοκάρει. Μαζί του μίλησε η Χρύσα Σπαή.

xristodoylos 001 
Ο ίδιος ονομάζεται Χριστόδουλος και κατά κόσμον Νικόλαος Διαμαντόπουλος κατάγεται από το Αίγιο και βρέθηκε στην περιοχή μας καθ’υπόδειξη ηγούμενου να βρεί στέγη σε μοναστήρι της περιοχής. Τελικά η μητρόπολη αρνήθηκε να τον βάλει σε κάποιο μοναστήρι και έτσι ο Χριστόδουλος τριγυρίζει άστεγος στην περιοχή. Ο ίδιος επιθυμεί ως άγαμος κληρικός να τοποθετηθεί σε κάποιο μοναστήρι όπου είναι και η φυσική του θέση.

xristodoylos 10

Στις φήμες που τον θέλουν μη χειροτονημένο ό ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει χειροτονηθεί το 2015 (25 Μαρτίου) από τον εξ Αμερικής επίσκοπο Χριστοφόρο Λαϊνάκη και στην περίπτωση που αμφισβητείται η χειροτονία του δέχεται να επαναχειροτονηθεί.

Μας δήλωσε ότι τον έχουν διώξει παράνομα από το Αγιο ΄Ορος με δυο απολυτήρια πράγμα οξύμωρο. Συγκεκριμένα το ένα απολυτήριο το έδωσε παράνομα  προιστάμενος και το άλλο ο ηγούμενος την μονής Γρηγορίου όπου και ασκούσε την μοναχική του ζωή. Ισχυρίζεται ότι του ασκήθηκε πόλεμος από το 1995 όταν δήλωσε ότι θέλει να γίνει Αρχιμανδρίτης. Αυτό δεν άρεσε στην κοινότητα των μοναχών. Θεωρήθηκε ότι ήθελε να ρίξει τον ηγούμενο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί συνεχείς διώξεις και τελικά το 2010 να εκδιωχθεί.  Μάλιστα ισχυρίζεται ότι καταχράστηκαν και περιουσιακά του στοιχεία καθώς και ότι τον έστελναν συχνά σε ψυχιατρικές κλινικές με σκοπό να τον βγάλουν τρελό.

Οσον αφορά τον λιθοβολισμό στην εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής, έγινε χωρίς πρόθεση να γίνει ζημιά στην εικόνα αλλά να στρέψει την προσοχή των ΜΜΕ για να δούν το πρόβλημά του το οποίο εκφράστηκε με υπόμνημα που κυκλοφόρησε μετά το γεγονός στο διαδίκτυο. Το υπόμνημα μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

Από το 2010 είναι στον δρόμο καθότι του έχουν κάνει πανορθόδοξο αποκλεισμό που σημαίνει ότι δεν μπορεί να τον δεχθεί καμία Μητρόπολη. Εν ολίγοις έχουμε να κάνουμε με ένα Ιερωμένο ό οποίος είναι χωρίς χρήματα, χωρίς περιουσιακά στοιχεία και περιπλανιέται στην χώρα για να βρεί στέγη, όντας στην ηλικία των 60 χρονών.

Στους ισχυρισμούς ότι δεν είναι Αρχιμανδρίτης απαντά ότι η ίδια η Ιερά Σύνοδος τον προσφωνεί σαν Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη σε επιστολές (όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες).

xristodoylos 03
xristodoylos 01 
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τον θέλουν άβουλο, άφωνο, και άνανδρο. Οι δυναμικοί μοναχοί δέχονται bulling μας εξομολογείται. Ρωτήσαμε αν έχει απευθυνθεί στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μας είπε ότι λόγω καλοκαιρινών διακοπών δεν τον έχει βρεί ακόμη. Εχει κάνει αίτημα να τον προσλάβουν στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης καθότι ήταν πρώην Στρατιωτικός αλλά δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη.

xristodoylos 05

Ο ίδιος μας ανέφερε ορισμένα σημαντικά και σημαδιακά γεγονότα από την ζωή του, τα οποία φαίνεται να καθόριζαν την μετεξέλιξή του σε Αρχιμανδρίτη. Συγκεκριμένα όταν ήταν 12 χρονών σε θεατρική παράσταση στις 25 Μαρτίου στο σχολείο έπαιξε τον ρόλο του παππά στην ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. Όμως χωρίς να το ξέρει η στολή που φόρεσε ήταν στολή Αρχιμανδρίτου.

xristodoylos 07

Σημαδιακό επίσης γεγονός είναι το ότι χρήστηκε Αρχιμανδρίτης την ίδια ημερομηνία 25 Μαρτίου 2014. Άλλο σημαδιακό γεγονός είναι ότι την Ιερατική στολή του την έκανε χορηγία ο στρατηγός  Ελευθέριος Συναδινός οποίος είναι Ευρωβουλευτής στις Βρυξέλες, ο οποίος μάλιστα την έστειλε παραμονές της χειροτονίας του 25 Μαρτίου. Επίσης το 2010 του έκαναν δώρο στην Κύπρο ποιμαντορικό μπαστουνάκι το οποίο βρέθηκε παραμονή χειροτονίας στα χέρια του στην Αθήνα από άνθρωπο που βρέθηκε συμπτωματικά στην Κύπρο.

Υπήρξε υπαξιωματικός του Ναυτικού. Έφυγε μετά από επτά χρόνια και πήγε στο Αγιο Ορος. Εκεί κάθισε είκοσι δυο χρόνια και μετά έφυγε. Τελικά η χειροτονία του έγινε 25 Μαρτίου 2015. Παραμονές της χειροτονίας προσευχήθηκε στον τάφο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Όλα αυτά τα γεγονότα ο ίδιος θεωρεί ότι έγιναν με θέλημα θεού.

Αυτό που επιθυμεί τώρα ο ίδιος είναι να τον τοποθετήσουν έστω δοκιμαστικά σε ένα μοναστήρι της περιοχής και εφόσον κριθεί άξιος να παραμείνει στο μοναστήρι.

Εχει πάει σε μοναστήρι στα Μετέωρα και τα πήγαινε πολύ καλά ώσπου με παρεμβάσεις τρίτων εκδιώχθηκε. Κατόπιν εστάλη στην Μόσχα αλλά ούτε και εκεί τον κρατήσανε. Στην Ιταλία που πήγε μετά εκδιώχθηκε πάλι με παρεμβάσεις τρίτων. Ο ίδιος είναι 30 χρόνια μέσα στην εκκλησία και σίγουρα έχει προσφέρει πολύ δουλειά ειδικά  στο Αγιο Ορος όπου ήταν κηπουρός. Είναι όνειδος για την εκκλησία να βρίσκεται ο ίδιος σε αυτή την θέση.      

xristodoylos 16
Εμείς ως ειδησεογραφική ιστοσελίδα είχαμε την υποχρέωση  να μεταφέρουμε στο αναγνωστικό μας κοινό τις απόψεις του μοναχού Χριστόδουλου όπως αυτός μας τις διατύπωσε. Πιστεύουμε ότι όπως σε όλες τις ομάδες υπάρχουν καλοί και κακοί έτσι και στους κύκλους της εκκλησίας προφανώς υπάρχουν κάποιοι ιερωμένοι που δεν είναι και ότι καλύτερο για τον χώρο της θρησκείας μας. Φυσικά αυτό αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Η άποψή μας είναι ότι στο σύνολό της, η  εκκλησία και η ορθοδοξία έχει πάρα πολύ καλούς και σεβάσμιους κληρικούς με ήθος.

Το μήνυμα του πατρός Χριστόδουλου μέσω της ιστοσελίδας μας είναι προς τον Μακαριώτατον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας κον Κοσμά να μεριμνήσει ώστε να βρεθεί μια θέση σε μοναστήρι της περιοχής για να συνεχίσει την άσκηση του μοναχικού του βίου.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 15654 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 12:33
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033