Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 17:47

Η τραγουδίστρια Μαρία Μιχαήλ στο AgrinioBestOf.gr

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Παναιτώλιο Αγρινίου και συγκεκριμένα στον χώρο που γινόταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο «Ιππικός Ομιλος Παναιτωλίου» η Χρύσα Σπαή είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την γνωστή καλλιτέχνιδα στον χώρο του τραγουδιού Μαρία Μιχαήλ (η οποία συμμετείχε στο πρόγραμμα) για το AgrinioBestOf.gr

maria michail 002

Η Μαρία Μιχαήλ κατάγεται από την Αργολίδα αλλά έχει γεννηθεί και μεγάλωσε στον Καναδά. Τραγουδάει από δώδεκα χρονών. Έχει σπουδάσει Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία και η ίδια μας δηλώνει το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι:

Στο πανεπιστήμιο κάναμε μια μπάντα οι φοιτητές και παίζαμε έντεχνα κα λαϊκά. Συνέχισα να ασχολούμαι με το τραγούδι σαν χόμπι. Επειδή μου άρεσε πάρα πολύ, στην πορεία έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Το πανηγύρι έχει μοντερνοποιηθεί και έχει φέρει την νεολαία πιο κοντά στα δημοτικά τραγούδια και από την άλλη πρέπει να προσπαθήσουμε να μην χάσουμε την παράδοση δηλ το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι. Η κρίση έχει επηρεάσει πάρα πολύ τον κόσμο αλλά οι Έλληνες δεν το βάζουν κάτω καθότι είμαστε γλεντζέδες, το θέλουμε δεν μπορούμε χωρίς μουσική χωρίς χορό. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι βοηθάνε την διατήρηση της παράδοσης με διάφορες εκδηλώσεις, χοροεσπερίδες που κάνουν. Το Αγρίνιο είναι νο1 στα πανηγύρια και η Αιτωλοακαρνανία έχει τα μεγαλύτερα και καλύτερα πανηγύρια. Έχω ασχοληθεί με πολλά είδη τραγουδιών ποπ, ροκ, έντεχνο, λαικό κλπ. Έχω κάνει και μια δισκογραφική δουλειά το 2012. Παραγωγός ήταν ο Σήφης Σαρασίδης - αυτός που έγραψε το «Είπα να φύγω» του Θέμη Αδαμαντίδη. Ήταν μια λαϊκή δουλειά - τώρα ετοιμάζω ένα νέο single. Τα τελευταία χρόνια μπήκα στον χώρο του λαικοδημοτικού και μου αρέσει πάρα πολύ. Επειδή έχω μεγαλώσει στον Καναδά, πηγαίνω σε πάρα πολλές περιοδείες σε Αμερική, Καναδά σε εκδηλώσεις που κάνουν σύλλογοι εκκλησίες ή διάφορες κοινότητες που κάνουν τοπικές γιορτές κλπ. Εδώ στο Αγρίνιο έχω πάρει πολύ αγάπη από τον κόσμο, ο οποίος είναι πολύ φιλόξενος και νοιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου. Υπάρχει πολιτιστική ανάπτυξη στην περιοχή και βλέπω ότι η νεολαία κρατάει τις παραδόσεις πράγμα που δεν το βλέπω σε άλλα μέρη που έχουν ξενοποιηθεί. Επειδή μεγάλωσα στο εξωτερικό πρέπει να πώ ότι η οικογένειά μου κρατούσε τις παραδόσεις. Στο Αγρίνιο βρέθηκα όταν ο συνεργάτης μου Δημήτρης Μόσχος, ο οποίος κατάγεται από το Αγρίνιο και έχει το «Δικαστήριο CLUB” στο Μπουρνάζι, είχε την ιδέα να ανοίξουμε ένα αντίστοιχο CLUB και στο Αγρίνιο, το «Δικαστήριο LIVE”. Ετσι βρέθηκα και εγώ στην πανέμορφη πόλη σας και ευχαριστώ τον κόσμο που με στηρίζει. Το μηνυμά μου στον κόσμο είναι να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την παράδοση και γενικά την Ελλάδα μας.

maria michail 003

maria michail 004

maria michail 005

maria michail 008

Τμήμα Παραγωγής ΕΙδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgriniobestOf.gr

Διαβάστηκε 17975 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 00:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033