Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:35 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 14:19

«Αφοί Γ. Σταμάτη»: Μια νέα εταιρεία για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τον τελευταίο καιρό αρκετοί νέοι επιστήμονες επιστρέφουν στο Αγρίνιο, με γνώσεις και καινοτόμες ιδέες που μπορούν να συνεισφέρουν στην ευρεία ανάπτυξη της περιοχής μας. Ένας από αυτούς είναι ο Κωνσταντίνος Σταμάτης, που αν και μόλις 30 ετών, ίδρυσε τον Μάρτιο του 2017 την Ομόρρυθμη Εταιρεία «ΑΦΟΙ Γ. ΣΤΑΜΑΤΗ» στο Αγρίνιο. Την εταιρεία έχει μαζί με την αδερφή του Σίσσυ, η οποία είναι γεωπόνος και πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εταιρεία πραγματεύεται με:

  • την προστασία, διαχείριση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και των περιβαλλοντικών εν γένει μελετών,
  • την παροχή υπηρεσιών ποιότητας στους αγρότες φυτικής ή ζωικής κατεύθυνσης,
  • την σύνταξη καλλιεργητικών σχεδίων για τις ανάγκες των προγραμμάτων της εξισωτικής αποζημίωσης και της Βιολογικής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας,
  • την σύνταξη φακέλων υποψηφιότητας για την ένταξη των υποψήφιων στα προγράμματα των Νέων Αγροτών και της πρόωρης συνταξιοδότησης αγροτών,
  • την εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών για την ένταξη των αγροτών – επενδυτών σε καθεστώτα ενίσχυσης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και στην εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων για την διαχείριση βοσκοτόπων σε Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συγχρόνως με τα παραπάνω αντικείμενα η επιχείρηση επιδιώκει να αναπτυχθεί στον τομέα της ένταξης, διαχείρισης και παρακολούθησης αναπτυξιακών προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Ο Κωνσταντίνος Σταμάτης είναι Απόφοιτος του τμήματος Δασολογίας, Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Δ.Π.Θ. Ορεστιάδας, αλλά και Μεταπτυχιακός φοιτητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Εφαρμογές της Γεωπληροφορικής στους φυσικούς πόρους».

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στις 25-4-1987 στο Αγρίνιο. Μετά από τις σπουδές του και τη συνεργασία του με μεγάλες εταιρείες αποφάσισε να ανοίξει το δικό του γραφείο, στη γενέτειρα του, το Αγρίνιο.

Απ’ τη στιγμή, που το δάσος – και το φυσικό περιβάλλον γενικότερα – συνυπάρχει με άλλες χρήσεις και δραστηριότητες, και απ’ τη στιγμή που για την ανάπτυξη διάφορων δραστηριοτήτων απαιτούνται εξειδικευμένες διαδικασίες και αδειοδοτήσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα και σύνταξη ειδικών δασικών και περιβαλλοντικών μελετών, γίνεται αναγκαία η ύπαρξη ενός γραφείου στην περιοχή μας, το οποίο με βάση την επιστημονική επάρκεια, την εμπειρία και τη γνώση των διαδικασιών, θα προσφέρει τις υπηρεσίες αυτές, στα πλαίσια της δασικής και περιβαλλοντικής, Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Το γραφείο τους στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και διάφορους φορείς, έχοντας ως σκοπό πάντα την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών του με την εκπόνηση μελετών υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών και συγκεκριμένων προδιαγραφών,τη χρήση νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών,τη συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με νέες τεχνολογίες,καθώς επίσης και με την αδιάλειπτη παρακολούθηση του συνεχώς διαφοροποιούμενου θεσμικού πλαισίου σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο,τηρώντας πάντα τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και της διαχείρισης πολλαπλών χρήσεων, και θέτοντας πάντα ως βασικό μέλημα την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!

Το γραφείο ασχολείται επίσης με όλο το εύρος του αντικειμένου που άπτεται της Δασολογικής και Γεωπονικής Επιστήμης, με Περιβαλλοντικές Μελέτες, καθώς – και σε συνεργασία με διάφορους εξωτερικούς συνεργάτες – με πλήθος μελετών και υπηρεσιών.

Ας εμπιστευτούμε λοιπόν τις εν λόγω μελέτες σε άτομα που έχουν την κατάλληλη γνώση και επάρκεια και ας τους ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία και πάντα να ξεχωρίζουν με την εργατικότητα και το ήθος τους!

Αρθρο της Γιώτας Μπουμπούλη στο AgrinioVoice.gr

 

Διαβάστηκε 3865 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.