Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:03 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 18:13

«Να μην μένουμε στα λόγια»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοίνωση έκανε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ο επικεφαλής του Ανυπότακτου Αγρινίου Στ. Μερμίγκης σχετικά με την αποτροπή των πλειστηριασμών και την κινητοποίηση που έγινε χθες στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου ενάντια στους πλειστηριασμούς. Θύμισε μάλιστα στους συναδέλφους του πως το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου έχει πάρει θέση – ψήφισμα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τους κάλεσε «τα ψηφίσματα να μην μένουν στα λόγια, αλλά να γίνονται και πράξη στους πλειστηριασμούς που θα γίνονται το επόμενο διάστημα στα δικαστήρια κάθε Τετάρτη»

Πράγματι το συμβούλιο είχε εκδόσει ψήφισμα στα τέλη του 2014 ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτη κατοικίας. Και έχει δίκιο πως ο Στ. Μερμίγκης πως τα ψηφίσματα δεν πρέπει να μένουν στα λόγια…

Παραθέτουμε εκείνο το ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, συμμεριζόμενο απόλυτα τους πολίτες των οποίων η πρώτη κατοικία κινδυνεύει εξαιτίας του ότι μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προβεί στην νομοθετική κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς εκ μέρους των Τραπεζών:
ΣΥΜΦΩΝΕΙ ότι πρέπει να προφυλαχθούν οι πολίτες, που λόγω της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.
ΖΗΤΑ να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο άμεσα ρύθμιση με την οποία να διασφαλίζεται πλήρως η πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς, ώστε να σταματήσει η αγωνία και ο τρόμος των πολιτών, από το γεγονός ότι θα βγούν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό».

Διαβάστηκε 2687 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.