Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:42 μμ
 
wm small
Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 17:38

Υποβρύχια εικόνα της Λίμνης Τριχωνίδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια πραγματικά εντυπωσιακή υποβρύχια εικόνα της Λίμνης Τριχωνίδας μας δίνει το βίντεο στο youtube  του  Νίκου Σκορδόπουλου.  Δείχνει τα καταγάλανα νερά της λίμνης, τον απότομο βυθό της και ένα κοπάδι ψάρια να κάνουν βόλτες . Στην Τριχωνίδα 25 είδη ψαριών. Το πιο σπάνιο είναι ο νανογωβιός, ο οποίος θεωρείται το μικρότερο ψάρι της Ευρώπης . Άλλα είδη είναι: Υδρομίτσες, τσουρούκλες, κυπρίνια (γριβάδια), λουρογωβιοί, χέλια, γουρνάρες, τριχωβελονίτσες, σαλιάρες, κουνουπόψαρα, γλανίδια. Επίσης δημοφιλής είναι  ο Γουλιανός ή Γλανίδι (Silurus aristotelis), που  έλαβε το όνομά του προς τιμήν του μεγάλου μας φιλόσοφου Αριστοτέλη. Ήταν ο πρώτος που το περιέγραψε στο βιβλίο του «Ιστορίες των ζώων».

Το πιο δημοφιλές φυσικά δεν είναι άλλο από την Αθερίνα, για το οποίο η λίμνη Τριχωνίδα είναι ιδιαίτερα γνωστή καθώς είναι η μόνη λίμνη που διαθέτει το ψάρι αυτό.

Δείτε το βίντεο:

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3010 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.