Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017 14:11

Το φαρμακείο της φύσης.Με τι μοιάζει κάθε φρούτο και τι θεραπεύει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το κείμενο που θα διαβάσετε δεν θα το πιστεύετε. Θα δείτε ποια φρούτα ομοιάζουν με μέλη και σημεία του ανθρώπινου σώματος και τα οποία όταν τα καταναλώνουμε κάνουν καλό στα συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού μας. Το φαρμακείο της φύσης υπάρχει δίπλα μας και είναι απλόχερα δοσμένο σε όλους μας. Δείτε πως μοιάζει το κάθε φρούτο ή φυτό και τι περιέχει που προσφέρει άμυνες για κάθε σημείο του σώματος μας. Δείτε τις φωτογραφίες είναι άκρως ενδιαφέρουσες…

 

ΚΑΡΟΤΟ

 

Ένα καρότο κομμένο εγκάρσια μοιάζει με την ίριδα του ματιού μας. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι τα καρότα κάνουν καλό στην όραση και βοηθούν στην καλύτερη αιμάτωση και κυκλοφορία γύρω από τα μάτια.

 

ΝΤΟΜΑΤΑ

 

Εάν κόψουμε μια ντομάτα θα δούμε ότι χωρίζεται σε 4 τεταρτημόρια, σε 4 κοιλιές. Το ίδιο και η καρδιά μας. Έχει 4 χώρους και είναι κόκκινη. Η ντομάτα περιέχει lycopine, το οποίο βοηθάει στον καθαρισμό του αίματος, και άρα στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

 

ΚΑΡΥΔΙ

 

όταν σπάτε ένα καρύδι από το σκληρό του τσόφλι, σαν τι σας μοιάζει το εσωτερικό του; Σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση καρυδιών βοηθάει να αναπτυχθούν περισσότερες από 3 δωδεκάδες νευροδιαβιβαστών, κάτι που σημαίνει καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

 

ΦΑΣΟΛΙΑ

 

Ένα φασολάκι δεν σας φέρνει στο μυαλό το σχήμα του νεφρού; Έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση φασολιών βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών μας, ενώ τα διατηρεί υγιή.

 

ΣΕΛΙΝΟ

 

Το σέλινο μοιάζει με τα κόκαλα. Και πραγματικά η κατανάλωση του μεταξύ άλλων κάνει πολύ καλό στα οστά. Για παράδειγμα το οστό αποτελείται μεταξύ άλλων από νάτριο κατά 23%, όσο ακριβώς έχει και το σέλινο.

 

ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΑΧΛΑΔΙΑ

 

Και τα 3 αυτά μοιάζουν σαν την μήτρα. Και πραγματικά εκεί κάνουν το περισσότερο καλό. Έρευνα έδειξε ότι αν μια γυναίκα τρώει 1 αβοκάντο την εβδομάδα, αυτό δίνει ισορροπία στις ορμόνες, και βοηθάει στην κύηση, ενώ είναι αποτρεπτικό για τον καρκίνο του τραχήλου. Και μια λεπτομέρεια: Για να αναπτυχθεί ένα αβοκάντο από άνθος σε καρπό, χρειάζεται ακριβώς 9 μήνες…

 

ΣΥΚΑ

 

Αντίθετα με το αβοκάντο, τα σύκα είναι ιδανικά για τους άνδρες. Εάν κόψουμε ένα σύκο στη μέση, μοιάζει με όρχι και μάλιστα το εσωτερικό του με σπερματοζωάρια. Πραγματικά το σύκο στην αρχαιότητα διδόταν για να θεραπεύσει την ανδρική στειρότητα, ενώ η κατανάλωση του αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

 

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

 

Αν αναρωτιέστε με τι μοιάζουν σας λέμε ότι μοιάζουν με το πάγκρεας. Η κατανάλωση τους μπορεί να ισορροπήσει τον γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.

 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 

 

Είναι ακριβώς σαν μικρογραφία του γυναικείου στήθους. Τα πορτοκάλια βοηθούν στην υγεία του στήθους και στην κυκλοφορία της λέμφου.

 

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 

 

Με λίγο φαντασία μοιάζουν με τα κύτταρα του σώματος. Η κατανάλωση τους βοηθάει στην απομάκρυνση των ελευθέρων ριζών από το σώμα. Τα κρεμμύδια παράγουν δάκρυα που καθαρίζουν τα επιθηλιακά στρώματα των ματιών .

 

iatropedia

Διαβάστηκε 2098 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017 18:14
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.