Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:48 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 17:16

Ο Κωστούλας και η μεγάλη αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα έχουν επιδείξει μια μοναδική ικανότητα τα τελευταία χρόνια, να χάνουν τις ειδήσεις όχι μόνο της χρονιάς αλλά και των τελευταίων δεκαετιών. Δεν είναι ούτε επτά χρόνων άλλωστε η «επιτυχία» του κλάδου να χάσει την είδηση ότι χρεοκοπούμε, λεφτά δεν υπάρχουν και θα αναγκαστούμε να δανειζόμαστε από ειδικούς μηχανισμούς.

Κάτι ανάλογο πάει να γίνει και τώρα με το ποδόσφαιρο. Συντελείται μια τεράστια αλλαγή αυτή την εποχή η οποία-αρέσει δεν αρέσει αυτό-οφείλεται, εν πολλοίς, στον πρώην υπουργό αθλητισμού, Στ. Κοντονή αλλά και στον τωρινό, Γ. Βασιλειάδη. Προσωπικά, επιλέγω να πιστεύω τον δημοσιογράφο Βασίλη Σαμπράκο σε κάτι τέτοια, παρακολουθώντας τα πράγματα από αρκετά κοντά εδώ και χρόνια. Ο Σαμπράκος, λοιπόν, στο τελευταίο του κομμάτι «Τώρα ναι, κάτι αρχίζει να αλλάζει στο ποδόσφαιρο» στο gazzetta.gr  γράφει επί λέξει: «(…) με την θεαματική υπερψήφιση του νέου καταστατικού της ΕΠΟ, η κυβέρνηση πέτυχε έναν στόχο, ο οποίος προ 30 μηνών όχι απλώς δεν έμοιαζε εφικτός αλλά έκανε αυτόν που τον έβαλε, τον Σταύρο Κοντονή, να μοιάζει τρελός που τον θέτει. Η κυβέρνηση έπεισε τις FIFA & UEFA να διώξουν την προηγούμενη διοίκηση και να αναγκάσουν την ΕΠΟ να εναρμονίσει το καταστατικό της με αυτά των διεθνών συνομοσπονδιών. Και δεν είναι μόνο αυτό: οι αλλαγές ήρθαν μέσα από μια δημιουργική συνεργασία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τις διεθνείς συνομοσπονδίες. Αυτό δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στην ελληνική ιστορία του ποδοσφαίρου, και αμφιβάλω ότι έχει γενικώς συμβεί πολλές φορές σε άλλες χώρες στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.(…) Αν τα σημερινά λόγια γίνουν πράξεις αυτή η επιτροπή θα έχει την ελευθερία να λειτουργεί δραστικά και όχι απλώς συμβουλευτικά, δηλαδή θα μπορεί να πράττει προκειμένου να προλαβαίνει το πρόβλημα προτού αυτό δημιουργηθεί ή διογκωθεί και όχι να τρέχει εκ των υστέρων για να το λύσει. Κάτι σαν τρόικα, αλλά με δημιουργική δράση. Αυτή είναι μια κοσμογονική αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας του ποδοσφαίρου. Πλέον η FIFA και η UEFA θα είναι διαρκώς κολλημένες στην πλάτη της ΕΠΟ(…)»

Το θέμα είναι τεράστιο αλλά τούτο το κείμενο γράφεται για να εστιάσουμε σε μια εποχή του Αγρινίου και του Παναιτωλικού, την εποχή Κωστούλα, η οποία θα συνδυάζεται με αυτή την τεράστια αλλαγή που περιγράφεται πιο πάνω. Εμείς εδώ μπορεί να περιμένουμε μεταγραφές και ίσως να είμαστε και ειρωνικοί στα διάφορα blog, όμως η πιάτσα του ποδοσφαίρου έχει αναγνωρίσει την συμβολή Κωστούλα σε όσα επιτεύχθηκαν από την κυβέρνηση και το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και μάλιστα έχουν συνδυάσει την παρουσία του με μια ολόκληρη αλλαγή νοοτροπίας.

Αξίζει να δει κανείς αποσπάσματα από τις τελευταίες δηλώσεις των μεγαλομετόχων των ομάδων για όσα εκβιαστικά προσπαθεί το τελευταίο διάστημα το συνδρομητικό κανάλι, άλλοτε με κόψιμο 18% από τα συμφωνηθέντα και άλλοτε με «προσφορές» περικοπών στο 8%! Ο μόνος μεγαλομέτοχος που βγήκε μπροστά και είπε ότι θέλει ακριβώς ότι έχει συμφωνηθεί και υπογραφεί στο παρελθόν ήταν ο Κωστούλας. Μιλώντας σαν αυτόφωτος ασφαλώς κι όχι σαν… ας μην πούμε ονόματα.

Ο Παναιτωλικός προ ολίγων ημερών έκανε καινούριο ξεκίνημα με νέο Δ.Σ., ανθρώπους με ιδέες που θα «τρέξουν» την ομάδα και με τον Κωστούλα να έχει τον χρόνο και το περιθώριο να κινηθεί περισσότερο ως πρόσωπο κοινής αποδοχής. Κάτι τέτοιο ίσως δεν μπορεί να αποτιμηθεί τώρα αλλά, αν η ομάδα στηριχθεί και πάει καλά φέτος, ίσως να υπάρξει ιστορικός αντίκτυπος ακριβώς την εποχή που όλοι φοβήθηκαν μήπως υποβαθμιστεί η προσπάθεια που έγινε εδώ και χρόνια!

Γ.Σ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2759 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.