Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 17:33

Αξίζει να διαβάσετε: «Μόνο Στιγμές» της Ευδοκίας Φελώνη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ευχάριστη έκπληξη για το αναγνωστικό κοινό αποτελεί το βιβλίο «Μόνο Στιγμές» της Ευδοκίας Φελώνη.
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στους ανθρώπους της γενιάς της , μια καλαίσθητη έκδοση αλλά προπαντός μια συγκινητική ιστορία  που εξελίσσεται στις σελίδες του.
feloniΗ Ευδοκία Φελώνη του Κωνσταντίνου γεννήθηκε στο χωριό Γιαννόπουλοι Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας από αγρότες γονείς.
Στην αρχή της εφηβείας της βρέθηκε οικογενειακώς στην Αθήνα όπου μετά από μία μικρή διακοπή συνέχισε στο σχολείο . Τελείωσε  το Ι.Ε.Κ. ΣΒΙΕ στο παιδαγωγικό τμήμα.
Εργάστηκε μέχρι την συνταξιοδότησή της ως υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας στον τομέα των παιδικών σταθμών. Έχει ένα γιό που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ασχολείται με τα κοινά του τόπου  εδώ και πολλά χρόνια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Βάλτου Ο.ΣΥ.ΒΑ. όπου και παραμένει μέχρι σήμερα ως εκπρόσωπος  του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων και Ευρυτάνων των δήμων Πετρούπολης – Ιλίου και Καματερού.
Η αγάπη της για το διάβασμα την οδήγησε στο δρόμο της συγγραφής γράφοντας το πρώτο της βιβλίο, «Μόνο στιγμές». Έχει σχεδόν έτοιμο και το δεύτερο και το πλάνο για το τρίτο.
«Αγαπημένοι μου συγγραφείς είναι πρώτα οι μεγάλοι τις αρχαιότητας, Αισχύλος, Σοφοκλής, Αριστοφάνης και βέβαια οι μεταγενέστεροι όπως ο Καζαντζάκης και ο Ξενόπουλος που είναι και οι αγαπημένοι μου», σημειώνει χαρακτηριστικά στο agrinionews.gr

Λίγα λόγια για την ιστορία του Βιβλίου

«Δεν φοβήθηκε ποτέ και κανέναν, άρπαξε τη ζωή στα χέρια της λέγοντας πως «Κόντρα μου πάει η ζωή, κόντρα κι εγώ της πάω!»
Ήταν η Ειρήνη, μια γυναίκα γεννημένη στα μέσα της δεκαετίας του 50, σε μία εποχή που η χώρα της προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της, ύστερα από πολέμους , εμφυλίους κι όλα αυτά τα τραγικά, που κατά καιρούς προσπαθούν να μας αλώσουν.
Έκανε οικογένεια, με έναν άντρα που πίστευε πως τελούσε τις προϋποθέσεις. Για πολλά χρόνια ζούσε μέσα στην πλάνη, μέχρι που διαπίστωσε πως ο άντρας εκείνος και πατέρας της κόρης της, είχε δημιουργήσει δεύτερη οικογένεια με ακόμα ένα παιδί. Χρόνια αργότερα θα πλήρωνε αυτό το λάθος με τη ζωή του. Η ζωή έπαιξε μαζί του, φέρνοντας τα δύο αυτά παιδιά κοντά, με αποτέλεσμα ό,τι έκτισε στην άμμο, να γκρεμιστεί συνθέμελα.
Η Ειρήνη δοκίμασε πολύ μεγάλη πίκρα με την προδοσία αυτή. Έπεσε στο κρεβάτι, τώρα βαριά άρρωστη. Πάλεψε και βγήκε νικήτρια από τη μάχη αυτή, μέχρι που ο έρωτας της χτύπησε την πόρτα και εκείνη του άνοιξε.
Ήταν ο Παύλος, ο άντρας που πριν λίγο καιρό, ήταν να παντρευτεί την κόρη της. Έζησε κοντά του στιγμές απόλυτης ευτυχίας για πολλά χρόνια, ώσπου ο ξαφνικός του θάνατος, της θύμισε πως πολύ κράτησε η ευτυχία της αυτή.
Γιαγιά τώρα πια, αποτραβήχτηκε εκεί που γεννήθηκε, στους πρόποδες των Ακαρνανικών βουνών, πεπεισμένη πλέον πως η ζωή είναι… «ΜΟΝΟ ΣΤΙΓΜΕΣ».

Μια κριτική: Ναι αυτό ήταν μια έκπληξη!
Η κυρία Ευδοκία Φελώνη με μεγάλη δύναμη, σε κάθε γραμμή που χαρακτηρίζει ένα καλό βιβλίο, απλά και συναρπαστικά σε ταξιδεύει. Παίρνει την ψυχή σου και την ταυτίζει με κομμάτια των ηρώων της. Όταν από την αρχή σε κερδίζει, θέλεις να περπατήσεις μαζί της, θέλεις να ακούσεις τις ιστορίες που σου είναι γνώριμες αλλά δύσκολα λέγονται, θέλεις να θυμηθείς και θυμάσαι τις στιγμές που καθόρισαν ατέλειωτα τη ζωή σου.
Η κυρία Ευδοκία Φελώνη μάζεψε πολλά μέσα από την κοινωνία μας και με απέραντη αγάπη για τους ανθρώπους, τους νέους, τους μεγαλύτερους, τους ηλικιωμένους πάνω απ’ όλα τις γυναίκες, χωρίς αναστολές, χωρίς υπερβολές, χωρίς ψέματα, χωρίς ντροπές, ήρθε με το βιβλίο της να μας μιλήσει. Όταν η ζωή σου δίνει μαθήματα, είναι άδικο να μη βοηθήσεις και τους άλλους. Όταν στη ζωή συνέχεια προσφέρεις, τότε αυτό που αξίζει θέλεις να το δώσεις και σε πολλούς περισσότερους.
Έχετε την ευκαιρία να το διαβάσετε από τους πρώτους, πριν το δείτε, πιστεύουμε, στον κινηματογράφο. Τηλεφωνείστε στο 6972623660 στην κυρία Φελώνη ή και στην Ομοσπονδία μας, όπου υπήρξε μέλος στο πρώτο Κ.Σ.
Σύντομα ευχόμαστε να διαβάσουμε και δεύτερο βιβλίο της, που σίγουρα θα μας ενθουσιάσει όπως το πρώτο της.

«Η Φωνή του Βάλτου»

Για παραγγελίες: τηλ.: 6972623660
e-mail: evdokiafeloni@yahoo.com

Διαβάστηκε 3274 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.