Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 21:36

O θερινός κινηματογράφος “ΕΛΛΗΝΙΣ” στο Αγρίνιο (www.postmodern.gr)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

του Γιάννη Γιαννακόπουλου. 

Από τις 5 Ιουνίου άναψε τα φώτα του, έβαλε μπροστά τη μηχανή προβολής του και περιμένει κάθε βράδυ τους Αγρινιώτες να απολαύσουν σύγχρονες και παλαιότερες ταινίες σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με διαφήμιση αυτής της μοναδικής ιδιαιτερότητας του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού, τον θερινό κινηματογράφο. Πρόκειται για τον «Ελληνίς», τον μακροβιότερο και πανέμορφο θερινό κινηματογράφο του Αγρινίου.

Στο Αγρίνιο από τους πολλούς κινηματογράφους που υπήρχαν παλαιότερα, επιβίωσαν από την επικράτηση της τηλεόραση και μετά του διαδικτύου μόνο δύο χειμερινοί (ο ένας δημοτικός και ο άλλος ιδιωτικός) και ένας θερινός, η “ΕΛΛΗΝΙΣ”.

Η θερινή «Ελληνίς» είναι δημοτικός κινηματογράφος από τη δεκαετία του 1980, όταν σώθηκε από την λαίλαπα της αντιπαροχής την τελευταία στιγμή και αποτελεί σήμερα ένα στολίδι για την πόλη. Πρόκειται για έναν από τους ομορφότερους  κινηματογράφους της χώρας,  πραγματική  όαση πράσινου και δροσιάς που τα βράδια του καλοκαιριού οι φίλοι της μεγάλης οθόνης απολαμβάνουν μαγικές ιστορίες της ελληνικής και της διεθνούς φαντασίας.

Ο κινηματογράφος κτίστηκε το 1952 και από τότε όλα τα καλοκαίρια  γενιές Αγρινιωτών διασκέδασαν και δέθηκαν συναισθηματικά με την ΕΛΛΗΝΙΔΑ. Αν σας φέρει ο δρόμος σας από το Αγρίνιο, θα ήταν παράλειψη να μην περάσετε ένα βράδυ κάτω από τα αστέρια αυτού του φιλόξενου ιστορικού σινεμά.

Δείτε το βίντεο:

postmodern.gr

Διαβάστηκε 5154 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 16:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.