Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:18 μμ
 
wm small
Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 17:49

Βαλκανιονίκες νεαροί Αγρινιώτες αθλητές!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα… χέρια δύο παιδιών το μέλλον του Box Savate

Δύο αδέλφια από το Αγρίνιο, 12 και 15 ετών, έκαναν με τις νίκες και τις διακρίσεις τους στο Box Savate στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, υπερήφανους τους Αγρινιώτες. Πλέον, οι δύο νεαροί αθλητές, έχουν αφήσει το «στίγμα» τους εντός και εκτός Ελλάδας κάνοντας πρωταθλητισμό με αξίες και ήθος παράλληλα, αφού ο προπονητής τους, προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου «Παυσανίας» Χρήστος Κάκος, που εδρεύει στο Αγρίνιο, έχει ως αρχή, ότι: «ο αθλητισμός είναι αλήθεια. Τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ο κάθε αθλητής, τα οποία θα είναι εφόδια για το μέλλον του, είναι το ήθος και ο σεβασμός και η καλλιέργεια του κάθε αθλητή, πέραν της προπόνησης», κάτι που εμφύσησε και στα παιδιά.

Η 12χρονη Χρυσή Βαλκανιονίκης Μαίρη Πασχέντη κατέκτησε την πρώτη θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχαν αθλητές από 9 χώρες, ενώ ο αδελφός της, Δημήτρης, κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο. Η «Χρυσή» Μαίρη, που ασχολείται μόλις 2,5 χρόνια με το box savate, αγωνίζεται στην κατηγορία -40 κιλά, ενώ ο αδελφός της στα +85 κιλά εφήβων.

Στη Σερβία, η Μαίρη για να κερδίσει την πρώτη θέση και να περάσει στην ιστορία του box savate αντιμετώπισε αθλήτριες από τη Σλοβενία και την Κροατία, ενώ ο Δημήτρης αντιμετώπισε αθλητές από την Σλοβενία, την Κροατία και το Μαυροβούνιο!

Ο Χρήστος Κάκος με την Μάιρη και τον Δημήτρη Πασχέντη

Τα δύο αδέλφια πρωταθλητές από το Αγρίνιο, για να κατορθώσουν να αποτελούν μέλη της Εθνικής Ομάδας του Box Savate πραγματοποίησαν «σειρά» νικών απέναντι σε συναθλητές τους από όλη την Ελλάδα!

«Στην Ελλάδα τα δύο αδέλφια κέρδισαν την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και αυτό τους εξασφάλισε το εισιτήριο για την συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα. Στη Σερβία, το Βαλκανικό πρωτάθλημα διεξήχθη στις 13 και 14 Μαΐου. Το box savate είναι Γαλλική πυγμαχία, και είναι αναγνωρισμένο άθλημα από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, Διεθνείς Οργανισμούς, Πανεπιστήμια όλου του κόσμου και από το Υπουργείο Παιδείας. Το επόμενο βήμα είναι η συμμετοχή της Μαίρης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει στην Κροατία από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου για παιδιά από 12 έως 14 ετών» σημείωσε ο κ. Κάκος στη «Σ», ο οποίος ασχολείται με τον αθλητισμό και τις πολεμικές τέχνες επί καθημερινής βάσης από το 1972 και συμπλήρωσε πως: «ο αθλητισμός σου προσφέρει πολλά και κυρίως υγεία. Σε κάνει πιο πειθαρχημένο άτομο με στόχους. Ο αντίπαλος στον αθλητισμό είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και μέσα από τη συνεχή βελτίωση και τον συνεχή αγώνα έρχεται σιγά – σιγά και ο πρωταθλητισμός. Έχει μεγάλη σημασία το περιβάλλον του αθλητή και κυρίως των μικρών αθλητών. Αν ο γονέας δεν ασχολείται με κάποιο άθλημα ή δεν θέλει κάτι για το παιδί του δύο φορές, τότε το παιδί δεν το θέλει καθόλου. Τα 3 βασικά στοιχεία για τον αθλητή είναι ο γονέας και η πίστη σ’ αυτόν, το οικονομικό και ο προπονητής, ο οποίος είναι το δυσκολότερο κομμάτι για να πετύχει ο αθλητής. Αν ο προπονητής έχει στόχο τα χρήματα και την συνδρομή, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στον αθλητή, παρά μόνο μια απλή προπόνηση, ενώ αν αγαπάει τον αθλητισμό και βλέπει τους αθλητές σαν παιδιά του, τότε οι βάσεις για να έχει σοβαρή εξέλιξη σαν αθλητής και σαν άνθρωπος είναι στέρεες».

Ο Δημήτρης Πασχέντης δήλωσε: «Κατέκτησα την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Σερβία. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία από την οποία μελέτησα τον τρόπο που αγωνίζονται οι άλλοι αθλητές. Υιοθέτησα τα καλά στοιχεία και θα προπονηθώ για να γίνω καλύτερος. Στόχος μου είναι να παίξω πολλούς αγώνες, ενώ θέλω να γίνω προπονητής, όπως ο δάσκαλό μας ο κ. Κάκος».

Η Μαίρη Πασχέντη σημείωσε: «πήρα την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία. Θέλω μια μέρα να γίνω προπονήτρια και να συμμετάσχω και σε άλλους αγώνες. Στο Παγκόσμιο θέλω να παίξω καλά και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 3501 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.