Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 18:29

Δείτε το πρώτο αμφίβιο πυροσβεστικό τζίπ! (βίντεο,φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι πυροσβέστες κάνουν μια επικίνδυνη δουλειά με πολύ άγχος, αλλά με το νέο πυροσβεστικό τζιπ της WaterCar θα την κάνουν πιο εύκολα και αποτελεσματικά, ενώ θα μπορούν και να διασκεδάζουν στις περιπολίες τους.  

Αυτό το αμφίβιο όχημα που μοιάζει με Jeep Wrangler μπορεί να πιάσει τα 105 km/h στην ξηρά και τα 45 mph (39 κόμβους!) στο νερό. Άρα μπορεί να φτάσει πολύ γρήγορα οπουδήποτε και να σβήσει τη φωτιά με την αντλία νερού που δίνει παροχή 4.000 λίτρων το λεπτό.

Το πόσο αποτελεσματικό είναι το Fire Rescue Vehicle της WaterCar θα το δείτε στο video παρακάτω, όπου πλανάρει και κινείται εντυπωσιακά γρήγορα στο νερό, ενώ η αντλία του μπορεί να τροφοδοτήσει ταυτόχρονα πολλαπλούς σωλήνες πυρόσβεσης.

Η WaterCar προσφέρει επίσης μια πολιτική έκδοση του αμφίβιου τζιπ της, που τη λέει Panther (φωτ. κάτω) και μοιάζει με το πυροσβεστικό, αλλά φυσικά δεν έχει στον εξοπλισμό του στοιχεία όπως το «κανόνι» νερού και η σειρήνα.
Και τα δύο οχήματα κινούνται από έναν βενζινοκινητήρα V6 3,7 λίτρων της Honda που αποδίδει 250 ίππους. Για την κίνηση στο δρόμο, το Panther έχει ένα χειροκίνητο κιβώτιο 4 σχέσεων, ενώ ένα πατενταρισμένο κιβώτιο μεταφοράς της WaterCar μεταδίδει την κίνηση στο water jet (την κλειστή έλικα που προωθεί το σκάφος) και στην αντλία πυρόσβεσης, όταν το όχημα πέσει στο νερό.

Η πλήρης μεταμόρφωση από τζιπ σε σκάφος παίρνει περίπου 15 δευτερόλεπτα. Ο Οδηγός βάζει το κιβώτιο στη νεκρά, τραβάει ένα μοχλό για να ενεργοποιήσει το water jet και πατάει ένα κουμπί για να μαζευτούν υδραυλικά οι τροχοί. Η WaterCar συνιστά την καθέλκυση από γλίστρα, αλλά μπορείς να το ρίξεις στο νερό και από την παραλία, αρκεί να μην υπάρχουν εκεί εμπόδια ύψους πάνω από 20,3 εκατοστά.

Το Panther έχει πλαίσιο από σωλήνες χρωμιομολυβδενίου, ενώ το κύτος και το αμάξωμα είναι πολυεστερικά. Μπορεί να πέσει στη θάλασσα, όμως η WaterCar συνιστά να πλένεται αμέσως μετά με γλυκό νερό. Μέσα, τα καθίσματα είναι προδιαγραφών εκτός δρόμου, με ανάρτηση, και η επένδυση είναι από βινύλιο θαλάσσης. Έτσι απορροφώνται οι κραδασμοί, αλλά όχι και το νερό.

Η τιμή αγοράς  του πολιτικού Panther είναι $155.000 (€140.000). Για το Fire Rescue Vehicle, η WaterCar δεν ανακοινώνει τιμή, αλλά με όλο τον πυροσβεστικό εξοπλισμό, θα πρέπει να κοστίζει αρκετά περισσότερο.

ΠΗΓΗ: drive

Διαβάστηκε 3167 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.