Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:19 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 18:46

Λίμνη Τριχωνίδα (ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ευαγγελία Αποστολοπούλου

Πενήντα ένα χιλιόμετρα μήκος ακτογραμμής, μεγαλύτερο βάθος 58 μέτρα. Περισσότερα από 200 είδη πτηνών, βρίσκουν καταφύγιο στα αγριοκάλαμα. Νανοβουτηχτάρια, κορμοράνοι, λευκοτσικνιάδες, φαλαρίδες, βραχοκιρκίνεζα… Εικοσιπέντε είδη ψαριών, μεταξύ των οποίων ο μοναδικός στον κόσμο νανογωβιός. Εδώ ο Δημήτριος Βικέλας περπάτησε τον «γοητευτικότερον επί γης περίπατον» και ο Κώστας Κρυστάλλης είδε τη λίμνη να αστράφτει σα λιωμένο ασήμι.

Για να φτάσεις ως την Τριχωνίδα πρέπει να είσαι ταξιδευτής, δεν είναι ένα ταξίδι που «προβάλλεται». Ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων περιηγητών ανακαλύπτεις λίμνες, κάστρα, βυζαντινές εκκλησιές. Γνωρίζεις ανθρώπους που το δέρμα τους έχει ποτίσει από την καλλιέργεια του καπνού. Στο καφενείο θα σου πουν τις ιστορίες του τόπου τους, κερνώντας σε καφέ ελληνικό και τσιγάρο. Άφιλτρο.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 5481 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία