Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:37 μμ
 
wm small
Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 18:31

Πρόταση για να μεταστεγαστεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου στις αποθήκες Παπαπέτρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα ένας προβληματισμός σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς το μέλλον του Αρχαιολογικού Μουσείου του Αγρινίου. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιώθει αναφέρουν ότι πιθανώς και υπο την αδιαφορία και τοπικών αρχών να σχεδιάζεται το κλείσιμο του μουσείου.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα γράφει ο Δρ Ιωάννης Νεραντζής, αρχαιολόγος, φιλόλογος:

“Αναδεικνύουμε ένα υπαρκτό Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου. Δεν το αφήνουμε να μαραζώσει με αίολες υποσχέσεις για “διαχρονικό μουσείο πόλης” και “πράσσειν άλογα”. Τρίζουν τα κόκκαλα του ιδρυτή του “αρχαιολογικού μουσείου Αγρινίου”, αείμνηστου εφόρου αρχαιοτήτων, Ευθύμιου Μαστροκώστα, για την αδιαφορία των παντοειδών τοπικών οργάνων αυτοδιοίκησης και πολιτισμού, καθώς και για την ύποπτη αδιαφορία του υπουργείου Πολιτισμού, που μάλλον σχεδιάζει να κλείσει το υπάρχον “Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου”, για να ανοίξει “μη υπάρχον αρχαιολογικό μουσείο στο Μεσολόγγι”.

Για το καλό, όμως, των δυο πόλεων, Αγρίνιο και Μεσολόγγι, δυο ενέργειες είναι αναγκαίες και απαιτητές από τους συμπολίτες Αγρινίου και Μεσολογγίου :

1. Αγρίνιο: να μεταφερθεί το αρχαιολογικό μουσείο Αγρινίου στις “αποθήκες Παπαπέτρου”.

2. Μεσολόγγι: να ιδρυθεί στο Μεσολόγγι “διαχρονικό μουσείο Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου”.

Καθαρές και ξάστερες κουβέντες και όχι αίολες και αιθεροβάμονες πολιτικάντικες υποσχέσεις υφ’ όλων των φορέων, και της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

δρ Ιωάννης Νεραντζής
(αρχαιολόγος – φιλόλογος)”

Διαβάστηκε 2808 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.