Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:48 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 20:49

Blade - Ένα supercar 700 ίππων βγαλμένο από εκτυπωτή 3D! [εικόνες-βίντεο]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η εταιρία Divergent Microfactories αποκάλυψε το Blade, το πρώτο τυπωμένο από 3D εκτυπωτή supercar στον κόσμο, ένα από τα πιο οικολογικά και πιο ισχυρά αυτοκίνητα στον κόσμο. 

Η εφαρμογή της 3D εκτύπωσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Divergent Microfactories, διακρίνεται αφενός για τη μείωση της ρύπανσης, προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στα υλικά και το κόστος της κατασκευής αυτοκινήτων, και τέλος δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να επιλέξει το αυτοκίνητο έτσι όπως ο ίδιος το θέλει. Το μειονέκτημα που υπάρχει, είναι αφενός η περιορισμένη δυνατότητα παραγωγής και αφετέρου ο περισσότερος χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Το Blade είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ανθρακονήματα. Ο κινητήτας που το κινεί είναι ένας διπλού καυσίμου (βενζίνης και φυσικού αερίου) που αποδίδει 700 ίππους και δίνει επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα.

Το supercar είναι εξαιρετικά ελαφρύ, αφού το βάρος του δεν ξεπερνά τα 640 κιλά.

Σύμφωνα με την εταιρία, το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό, χωρίς, όμως, να έχει γίνει γνωστό ποιος θα είναι αυτός ο αριθμός. Επίσης δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό σχετικά με την τιμή αλλά και την ημερομηνία έναρξης παραγωγής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Διαβάστηκε 3143 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.