Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:53 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 14:57

«Η υπομονή του ελεύθερου σκοπευτή» (νέος διαγωνισμός) για Τετάρτη 8 Ιουλίου από το agrinio-life και τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το agrinio-life με την ευγενική προσφορά των εκδόσεων Πατάκη θα προσφέρει δύο (2) αντίτυπα από το μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα Αρτούρο Πέρεθ –Ρεβέρτε, σε μετάφραση Τιτίνας Σπερελάκη «Η υπομονή του ελεύθερου σκοπευτή».

Ο διαγωνισμός λήγει την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του agrinio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

10135
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η υπομονή του ελεύθερου σκοπευτή
«Η Μοίρα είναι κυνηγός υποµονετικός. Κάποιες συµπτώσεις είναι προδιαγεγραµµένες, σαν ελεύθεροι σκοπευτές που, καθισµένοι ανακούρκουδα µε το µάτι στο σκόπευτρο και το δάχτυλο στη σκανδάλη, περιµένουν την κατάλληλη στιγµή. Κι εκείνη ήταν, αναµφίβολα, η στιγµή. Μια από τις τόσες ψεύτικες ευκαιρίες που σχεδιάζει αυτή η πανούργα, ειρωνική, παθιασµένη µε τις πιρουέτες Μοίρα. Ή κάτι τέτοιο. Ένα είδος ιδιότροπου και άσπλαχνου θεού, περισσότερο χωρατατζή παρά οτιδήποτε άλλο».
Ένας τροµοκράτης της τέχνης. Έτσι αποκαλούν τον Σνάιπερ στον µικρόκοσµο του γκράφιτι, επειδή είναι διάσηµος για την επιµονή του να µην παίζει το παιχνίδι της «εξηµερωµένης» τέχνης του δρόµου. Η ανάθεση ενός έργου για τη δουλειά του φέρνει την ιστορικό τέχνης Αλεχάντρα πίσω από τα ίχνη του. Κανείς δεν έχει δει ποτέ το πρόσωπό του ούτε γνωρίζει πού βρίσκεται. Η αναζήτηση θα οδηγήσει την Αλεχάντρα από τη Μαδρίτη στη Λισσαβόνα και αποκεί στη Βερόνα και στη Νάπολη, στην προσπάθειά της να αποκρυπτογραφήσει τον στόχο που σηµαδεύει το θανατηφόρο στόχαστρο του μοναχικού κυνηγού.
Η υποµονή του ελεύθερου σκοπευτή είναι ένα σπουδαίο µυθιστόρηµα της εποχής µας, ένα σαγηνευτικό θρίλερ, µια αριστοτεχνική διανοητική µονοµαχία, ένα παιχνίδι υποµονής για δύο, τον διώκτη και το θήραµα. Γιατί ο χρόνος δεν είναι το πιο σηµαντικό πράγµα όταν υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασµοί…

Διαβάστηκε 6453 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.