Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:32 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Μαϊος 2017 18:06

Superman της πραγματικής ζωής: Βρετανός θα πηδήξει από 12.800 μέτρα για να σπάσει 4 ρεκόρ (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τον αποκαλούν «Superman της πραγματικής ζωής», είναι Βρετανός και... θεόμουρλος. Ο 42χρονος Φρέιζερ Κορσάν θα πηδήξει από ύψος 42.000 ποδιών ή 12.800 μέτρων, προκειμένου να σπάσει 4 παγκόσμια ρεκόρ και να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία. 

Ο άνδρας από το Μπρίστολ «συνηθίζει» να πετά στον Βρετανικό ουρανό. Για τον λόγο αυτόν τον ονόμασα και «Superman της πραγματικής ζωής». Το εγχείρημα που ετοιμάζει, ωστόσο, ξεπερνά όλα τα προηγούμενα. Η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας στα 12.800 μέτρα θα είναι πάνω από 100 βαθμούς υπό το μηδέν (ακόμη και τους μείον 137 βαθμούς Κελσίου), ενώ η ταχύτητα που θα αναπτύξει πηδώντας από το αεροπλάνο, θα αγγίξει τα 250 μίλια την ώρα.

Εκτός από τους προσωπικού λόγους, δηλαδή την υστεροφημία του, ο Φρέιζερ έχει θέσει έναν υψηλότερο στόχο. Να συγκεντρώσει το ποσό του ενός εκατ. λιρών, για φιλανθρωπικούς λόγους.

Τα πάντα είναι υπολογισμένα με ακρίβεια. Ωστόσο, ακόμη και το ελάχιστο λάθος, είναι πιθανό να κοστίσει τη ζωή στον Βρετανό Superman, ο οποίος έχει καταπλήξει με τα κατορθώματά του, αλλά αυτή τη φορά θα δοκιμάσει τις αντοχές του σε μία αποστολή που κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει επιχειρήσει. 


http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 1981 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.