Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:32 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 19:29

Αγρίνιο: Μια πόλη για να επισκεφτείς (Βίντεο μαθητών)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι Μαθητές του Γ2, του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου «Κοσμάς ο Αιτωλός, με τη σωστή καθοδήγηση και ενθάρρυνση της δραστήριας Καθηγήτριας Μαρίας Ν. Αγγέλη ανέλαβαν ένα πρότζεκτ Τοπικής Ιστορίας:«Αγρίνιο: Μια πόλη για να επισκεφτείς…Σύντομη ξενάγηση από μαθητές». Σκοπός ήταν να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν αρμονικά αναλαμβάνοντας ξεχωριστές αρμοδιότητες και πρωτοβουλίες. «Ανακάλυψαν» την πόλη και τα αξιοθέατά της: Επισκέφτηκαν τα Μουσεία, τους Κινηματογράφους, τις Καπναποθήκες, τη Βιβλιοθήκη, τη Δημοτική Αγορά, την Πινακοθήκη, το Πάρκο … Έφτασαν μέχρι το Αρχαίο θέατρο Στράτου….

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



Φωτογράφισαν νεοκλασικά κτήρια, όμορφες πλατείες, γραφικές γειτονιές.Μοναδικό εργαλείο ήταν το κινητό τηλέφωνό τους. Το σχολείο δυστυχώς αδυνατεί να τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία (κάμερα, φωτογραφική μηχανή κλπ.).Στο τέλος αυτού του προγράμματος δημιούργησαν ένα βίντεο. To παρουσίασαν στη σχολική αίθουσα.

Χάρηκαν με το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους. Και αποφάσισαν να το «ανεβάσουν». Θέλησαν έτσι, να δώσουν την ευκαιρία και σε άλλα παιδιά και ενήλικες από μακρινές περιοχές να γνωρίσουν το Αγρίνιο.

Οι μαθητές του Γ2 επιχειρούν μια σύντομη ξενάγηση στην πόλη τους…

Ας τους ακολουθήσουμε. Και ας επιβραβεύσουμε την ωραία δραστηριότητα των παιδιών!

http://xiromeronews.blogspot.gr/

AGRINIO MAUHTES2

 

Διαβάστηκε 11610 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 10:34
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.