Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 14:39

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας με την παρουσίαση της συλλογικής εργασίας «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται», την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στο Emileon (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πλήθος κόσμου – γονείς με τα παιδιά τους – και οι μαθητές των συμμετεχόντων νηπιαγωγείων από την Αιτωλοακαρνανία πέρασαν ένα όμορφο και δημιουργικό πρωινό στην αίθουσα εκδηλώσεων στον πολυχώρο του EMILEON το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Αριάδνη Δάντε παρουσίασε την συλλογική εργασία «Ο πραγματικός ποιητής γεννιέται» η οποία πραγματικά εντυπωσίασε με τα κείμενα που έγραψαν οι μικροί μαθητές για τις μανούλες τους. Η εκδήλωση τα περιείχε όλα. Απαγγελία κειμένων από τους μαθητές, χορό, τραγούδι, παντομίμα, παιχνίδι. Ολη η δράση ήταν αφιερωμένη στην «Γιορτή της Μητέρας» που εορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μαίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται στιγμιότυπα και συνεντεύξεις από την εκδήλωση.

Η δημοσιογραφική επιμέλεια του βίντεο ανήκει στην Χρύσα Σπαή

Η Αριάδνη Δάντε ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, χορηγούς  και παρευρισκόμενους στην εκδήλωση με το παρακάτω κείμενο

Μητέρα: μια αλυσίδα συναισθημάτων

Με μια σταγόνα ευγνωμοσύνης, λίγα γραμμάρια θαυμασμού, μισή κούπα μεράκι, μπόλικη όρεξη για απόλαυση, πέντε δόσεις θαλπωρής, διακόσια γραμμάρια ευαισθησίας, τρία κουταλάκια του γλυκού χαρμοσύνης και δυο κανάτες γλυκύτητας, μπορεί κάποιος να δημιουργήσει μια παραμυθένια αλυσίδα συναισθημάτων για το σπουδαίο ρόλο της Μητέρας.

Όλα αυτά τα υλικά, τα βρίσκει κανείς πιο εύκολα, όταν συνεργάζεται με υπέροχους ανθρώπους. Εμένα, με βοήθησαν να τα βρω, η Αντωνία Στελιανού, η Γαρυφαλιά Παπασωτήρη, η Ελένη Δημητρέλλου, η Θεοδότη Σαΐτη και η Χαρά Κανιούρη. Ρίχνοντας μια ματιά στην άκρη της αλυσίδας μου, θα βρείτε κρεμασμένο το δικό μου «Επίλογο». Έναν επίλογο που ξεκινάει σαν παραμύθι και τελειώνει με ένα άλλο, πιο μελωδικό παραμύθι ή πιο σωστά με ένα παραμυθένιο τραγούδι, «Το τραγούδι των Ποιητών».

Μια φορά κι έναν καιρό, στην πόλη του Αγρινίου, αρρώστησε μια μάνα. Κι αυτή η αρρώστια, στάθηκε η αφορμή για το έργο «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται». Χαίρομαι ιδιαίτερα, που η μάνα μου είναι ζωντανή και το απόλαυσε...

  • Για την επιτυχία της Γιορτής μας, οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τους κάτωθι:
    την κυρία Μαρία Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου, που παραστέκεται πάντα στις δράσεις μου,
  • το ραδιοφωνικό παραγωγό του breezerRadio.gr και πολύ καλό φίλο, Γιώργο Δήμου, για τη μουσική επιμέλεια της γιορτής μας.
  • το Agriniobestof.gr, που με πρωτεργάτες τον Κωνσταντίνο Σαμψών και τη Χρύσα Σπαή, στήριξαν ευγενικά την εκδήλωση με την επικοινωνία, αλλά και τη χορηγία των μπαλονιών, που έδωσαν απίστευτη χαρά στους μικρούς Ποιητές,
  • την Αλεξάνδρα Τσιτσικάου και τη Μαρίνα Τσιτσικάου, από το Δημιουργικό Παιχνιδοβιβλιοπωλείο «Το Φουρφούρι», για τα πανέμορφα λουλούδια, που στόλισαν τα χεράκια των παιδιών μας.
  • την κυρία Ήβη, από τον Πολυχώρο Emileon, που στάθηκε δίπλα μου για αρκετές ώρες για να διαμορφώσουμε κατάλληλα το χώρο για την εκδήλωση.
  • τις μαμάδες του 23ου Νηπιαγωγείου, για τη συμμετοχή στα δρώμενα των ευφάνταστων νηπιαγωγών, της Αντωνίας Στελιανού και της Χαράς Κανιούρη, αλλά και για τα πεντανόστιμα μαμαδίστικα γλυκίσματα του μπουφέ μας, που ετοίμασαν με τα χεράκια τους για όλους!
  • τις Ναυπακτιώτισσες μαμάδες για την απίστευτη ενέργεια και καταπληκτική συμμετοχή τους στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Ελένης Δημητρέλλου από το 3ο Νηπιαγωγείο Ναυπάκτου.
  • την οικογένειά μου και όλους τους φίλους μας, που βρέθηκαν κοντά μας, για να τιμήσουμε τον σημαντικότερο ρόλο μιας γυναίκας.
Διαβάστηκε 5989 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 00:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033