Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:03 πμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Μαϊος 2017 21:40

Επίσκεψη μαθητών του ΔΙΕΚ Αγρινίου σε «Αμφιγάλ» και «Αϋφαντή»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη 3 Μαΐου οι εκπαιδευόμενοι του Δ.ΙΕΚ Αγρινίου του τμήματος «Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας» μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτές τους, Διαιτολόγους-Διατροφολόγους κ. Μαίρη Λυμπέρη και κ. Ελένη Νικολάου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στις εταιρείες «Αμφιγάλ» και «Αϋφαντή».

Κατά την επίσκεψή τους στην εταιρεία «Αμφιγάλ» ενημερώθηκαν σχετικά με την παραγωγή και τη συντήρηση της φέτας και της γραβιέρας αλλά και τη θρεπτική τους αξία. Επιπλέον, ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής (συλλογή και παστερίωση γάλατος, δημιουργία φέτας, τοποθέτηση άλμης, συσκευασία και αποθήκευση-συντήρηση αυτής) αλλά και ηλεκτρονικού ελέγχου των διεργασιών σε όλα τα στάδια παραγωγής από τον κ. Σκοπελίτη Λάμπρο.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν την εταιρεία Όμιλος «Αϋφαντή» όπου ο κ. Γεώργιος Αϋφαντής τους ενημέρωσε σχετικά με τα διάφορα μέρη του κρέατος και την σύστασή τους σε λίπος, τα γραμμάρια της μερίδας ωμού και αντίστοιχα ψητού κρέατος, τις συνθήκες ψησίματος και συντήρησης του κρέατος αλλά και την διαδικασία παραγωγής των συσκευασμένων προϊόντων της εταιρείας.

Οι εκπαιδευόμενοι έδειξαν αξιοσημείωτο ενδιαφέρον, θέτοντας ερωτήματα στους υπεύθυνους των εταιρειών και έλαβαν τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με την ειδικότητά τους.

Η Διοίκηση του Δ.ΙΕΚ Αγρινίου, οι συνοδοί εκπαιδευτές και οι καταρτιζόμενοι ευχαρίστησαν θερμά τις εταιρείες για την θετική ανταπόκριση στην επίσκεψη των εκπαιδευόμενων, τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις τους και για την αξιόλογη ενημέρωση.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1364 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.