Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Μαϊος 2017 21:56

Ο συγγραφέας Νίκος Μαυρωνάς μιλάει στο AgrinioBestOf.gr για τον νέο του βιβλίο «Θρύλε μου – Ιστορίες Ολυμπιακής τρέλας και λατρείας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Νίκος Μαυρωνάς είναι από την Κέρκυρα, ζεί εκεί είναι καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και διδάσκει σε Λύκειο στην πόλη της Κέρκυρας. Εκτός από καθηγητής είναι και συγγραφέας και έχει εισάγει την λογοτεχνία στο αθλητικό βιβλίο. Τον συναντήσαμε ενόψει της παρουσίασης του νέου βιβλίου του που έγραψε για τον Ολυμπιακό με τίτλο «Θρύλε μου – ιστορίες Ολυμπιακής τρέλλας και λατρείας» την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στο ξενοδοχείο “ALEXANDER”  στο Αγρίνιο και μας δήλωσε τα εξής:

mayrwnas 29 04 05


Εχω γράψει συνολικά οκτώ βιβλία για τον Ολυμπιακό εκ’ των οποίων τα τέσσερα έχουν εκδοθεί από εκδοτικούς οίκους και τα τέσσερα από την εφημερίδα «Ο Πρωταθλητής». Θεωρούμαι οτι είμαι ο σημαντικότερος συγγραφέας για την ομάδα του Ολυμπιακού, καθότι έχω γράψει τα περισσότερα βιβλία. Προσπαθώ να συνδέσω την λογοτεχνία με το αθλητικό βιβλίο. Το βιβλίο «Θρύλε μου – ιστορίες Ολυμπιακής τρέλλας και λατρείας» αποτελείται από μικρές ιστορίες γύρω από την ομάδα και τα ιστορικά στοιχεία που διαπραγματεύεται είναι απολύτως ακριβή.

mayrwnas 29 04 15

Δίνονται με διηγηματικό τρόπο για να μπορεί εύκολα να τα διαβάσει ο καθένας. Το βιβλίο αυτό παρουσιάστηκε με επιτυχία στην Κέρκυρα αρχές Απρίλη. Ελπίζω και εδώ στο Αγρίνιο να τύχει ανάλογης υποδοχής. Μάλιστα είμαι χαρούμενος που με κάλεσε η Ολυμπιακή Ακαδημία της πόλης σας μιας και η δεύτερη πατρίδα μου είναι η Αιτωλοκαρνανία, αφού η σύζυγος μου είναι από δώ. Χαίρομαι επίσης για το γεγονός ότι η παρουσίαση του νέου μου βιβλίου θα γίνει σε μια πόλη ξεχωριστή σαν το Αγρίνιο που είναι σπουδαίο πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο.

mayrwnas 30 04 52

Ακόμη αξίζει να υπενθυμίσω ότι συνεργάστηκα σε προηγούμενο βιβλίο, με Αγρινιώτες μουσικούς για την μελοποίηση ενός ποιήματός μου. Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για το τραγούδι «Μίλα μου για τον Θρύλο» όπου ο Κωνσταντίνος Σαμψών έγραψε την μουσική και ο Παντελής Σαμψών ερμήνευσε το τραγούδι. Το CD κυκλοφόρησε μαζί με το ομότιτλο βιβλίο (Δείτε Εδώ).


Ευχαριστούμε για την συνέντευξη και ευχόμαστε καλοτάξιδο το βιβλίο.

Η συνέντευξη δόθηκε στην Χρύσα Σπαή για λογαριασμό του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 5266 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 00:53
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033