Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:15 μμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Μαϊος 2017 19:15

Ελένη Νικολοπούλου: Η Αγρινιώτισσα μαραθωνοδρόμος που διέπρεψε στον 7ο Ημιμαραθώνιο Λευκάδος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ελένη Νικολοπούλου είναι η καλύτερη Αγρινιώτισσα μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών και η μοναδική γυναίκα από τη πόλη μας που έχει σπάσει το φράγμα των 3 ωρών στο μαραθώνιο με 2 ώρες 59’09΄΄.

Υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος από τη κατηγορία των παγκορασίδων μέχρι και των νέων στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, έχοντας κατακτήσει 36 μετάλλια σε πανελληνία πρωταθλήματα από τη κατηγορία των παγκορασίδων μέχρι και των γυναικών, από τα οποία μάλιστα τα 17 ήταν χρυσά. Φορώντας τα γαλανόλευκα έχει συμμετάσχει 14 φορές με την εθνική ομάδα στίβου κατακτώντας μετάλλια σε διεθνείς αγώνες ενώ έχει αναδειχτεί βαλκανιονίκης στα 5000μ γυναικών. Επίσης είχε καταρρίψει 5 φορές πανελλήνια ρεκόρ στη κατηγορία κορασίδων και από το 2003 έως το 2010 ήταν κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στα 3000μ κλειστού στίβου κορασίδων.

Στον 7ο Ημιμαραθώνιο Λευκάδος, την περασμένη Κυριακή, ήταν η μόνη γυναίκα αθλήτρια από το Αγρίνιο που βγήκε πρώτη σε κάποια από τα 3 αγωνίσματα (ημιμαραθώνιος, 5χλμ., 10χλμ). Ανέβηκαν στο βάθρο γενικής κατηγορίας άλλες 3 γυναίκες στα 5χμ, ένα ταλαντούχο κορίτσι, η Στέβη Σίμου που ήρθε τρίτη και που είχε κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Μιχάλη Κούση τα 5χμ. Στα 10 χμ, 2η ήρθε η Μαραγιάννη Χριστίνα και στον ημιμαραθωνιο 3η η Μπουκουβάλα Νικη.

Ο 7ος πράσινος Ημιμαραθώνιος Λευκάδας αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός καθώς έλαβαν μέρος πάνω από 1800 αθλητές, ενώ το νησί είχε βουλιάξει από κόσμο. Οι αθλητές έκαναν τον γύρο της λιμνοθάλασσας έχοντας δίπλα τους Μύλους και τις καλύτερες παραλίες του νησιού, την ώρα του Ηλιοβασιλέματος.

Εξαιρετική ήταν όμως και η συνεργασία όλων των φορέων, καθώς το αποτέλεσμα αντάμειψε τις προσπάθειες όλων όσων εθελοντικά συνέφεραν στη διοργάνωσή και στην εύρυθμη λειτουργία του, καθώς και όσων πίστεψαν σε αυτόν. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον  πρόεδρο του Φιλάνδρου, τον Σπύρο Μαραγκό για την όλη διοργάνωση. Σύμφωνα με το lefkadapress, ο κ. Μαραγκός δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο που από την πρώτη στιγμή είναι μαζί μας, την ΕΟΑΣΜΑΥ που υποστηρίζει αυτούς τους λαϊκούς αγώνες άνευ ανταγωνισμού καθώς επίσης και τον ΣΕΓΑΣ που βρίσκεται πάντοτε δίπλα στο πλευρό και του πολύ ανταγωνιστικού υψηλού επιπέδου αθλητισμού. Επίσης να αναφέρω ότι χωρίς τις εταιρείες χορηγούς και όλα τα Μέσα δεν μπορούσε να προβληθεί όλο αυτό ούτε να έχει την υπόσταση και την δύναμη που έχει αυτή την στιγμή να βρίσκεται μέσα στους 3 καλύτερους ημιμαραθωνίους της Ελλάδας και πλέον η μοναδική πιστοποιημένη διαδρομή, το λέω,  και επίσημα για ρεκόρ στην Ελλάδα. Να ευχαριστήσω τον Paolo Traversi που ήρθε για μια φορά παρακολούθησε τον αγώνα και του άρεσε και από τότε τον περσινό και τον φετινό αγώνα συνεχίζει να φέρνει καλούς αθλητές, να τιμάει τον τόπο μας και είναι αυτός που τον Μάιο θα μας φέρει σε  επαφή ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μαζικότερη την συμμετοχή με Βέλγους».

Αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη, διακήρυττε ο Πιέρ ντε Κουμπερντέν.

Αυτό είναι κάτι που το ήθος και η επιμονή της Ελένης Νικολοπούλου επαληθεύουν σε κάθε της προσπάθεια. Ελένη σε ευχαριστούμε που κάνεις την πόλη μας γνωστή μέσα από την πρωτιά σου ως αθλήτρια και ως άνθρωπος.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 3151 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.