Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:23 μμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 15:40

O Ησαΐας Ματιάμπα δεν ξεχνά το Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Ησαΐας Ματιάμπα είχε ήδη δώσει τις εξετάσεις του από την περασμένη σεζόν του YFSF. Ο τραγουδιστής αυτή τη φορά «έφερε» στην σκηνή με τη φωνή του και τη δωρική του έκφραση τον Μπάμπη Στόκα ερμηνεύοντας το «Κι έμεινα εδώ» και εντυπωσίασε κοινό και επιτροπή.

Η βαθμολογία τον αντάμειψε αφού ο Ησαΐας Ματιάμπα βρέθηκε στην πρώτη θέση από τη βαθμολογία των κριτών, ψηφίστηκε και από κάποιους συμπαίκτες του, ενώ απέσπασε 10 βαθμούς από την ψηφοφορία του κοινού.

Ο γνωστός καλλιτέχνης με καταγωγή από την μητέρα του από τον Πλατανιά Παραβόλας έστειλε τους χαιρετισμούς του στην Αιτωλοακαρνανία και ανέφερε πως τα έσοδα από τα τηλεφωνήματα της βραδιάς θα πάνε στον Σύλλογο ΑΜΕΑ Αγρινίου στην «Ηλιαχτίδα».

Η ιστορία της σχέσης του τραγουδιστή με την Αιτωλοακαρνανία

Μπορεί να είναι μελαμψός λόγω του ότι πατέρας του είναι από το Ζαΐρ, αλλά ο Ησαΐας Ματιάμπα όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο έχει Αιτωλοακαρνανικές καταβολές.
Συγκεκριμένα, η μητέρα του πετυχημένου τραγουδιστή, κόρη ιερέα, κατάγεται από το χωριό Πλατανιά Παραβόλας, λίγο έξω απ’ το Αγρίνιο, το οποίο επισκέπτονταν κι ο Ησαΐας Ματιάμπα κατά τα παιδικά του χρόνια, που όπως λέει του άρεσε να πηγαίνει στην εκκλησία και να ψέλνει, εξαιτίας της αγάπης του για την μουσική.
Ο παππούς του από την Παραβόλα Αγρινίου, όντας ιερέας, άσκησε μεγάλη επιρροή στο γεγονός να αποφασίσει ο Ησαΐας Ματιάμπα να ακολουθήσει τον δρόμο της εκκλησίας, κάτι που απετράπει όταν τελικά τον κέρδισε ένας άλλος δρόμος. Αυτός της μουσικής…


Ένα μικρό απόσπασμα από παλιά συνέντευξη του Ησαΐα Ματιάμπα που εξηγεί την ιστορία της οικογένειάς του:
«Έχουμε ζήσει πολλά. Ιδίως ο πατέρας μου, Νίκος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ζαϊρ, έφυγε ως πολιτικός πρόσφυγας από εκεί μετά το πραξικόπημα του 1968, ήταν τότε 17 χρονών. Μέχρι να φύγει έζησε πολύ δύσκολα: Χωρίς στοιχεία ταυτότητας, κυνηγημένος στην ίδια του τη χώρα. Μέχρι τα 17 του ζούσε πλουσιοπάροχα, μετά ήταν στα χωράφια χωρίς γονείς και με τον τρόμο και το έγκλημα να κυριαρχούν στη ζωή του. Έφυγε από τη χώρα του και ήρθε στα Γιάννενα μέσω κάποιων φίλων του που βρίσκονται ήδη εκεί. Έμαθε πολύ γρήγορα την ελληνική γλώσσα, έδωσε εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και μπήκε στην Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στα 21 του. Στο ίδιο πανεπιστήμιο φοιτούσε και ο αδερφός της μαμάς μου, ο Δημήτρης. Μέσω του Δημήτρη γνωρίστηκε με τη μητέρα μου, Νίκη, όταν πήγαν για πρώτη φορά στο χωριό τους στον Πλατανιά, έξω από το Αγρίνιο. Ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά και έτσι ξεκίνησε για τους δύο τους μια μεγάλη ιστορία αγάπης με δυσκολίες και ανατροπές».

e-nafpaktia.gr

Διαβάστηκε 3376 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.