Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:10 μμ
 
wm small
Κυριακή, 23 Απριλίου 2017 13:27

Το νέο παράξενο σπορ που κατακτά όλο τον κόσμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το σωσίβιο κλείνει με ένα κλικ και ο αναβάτης είναι πανέτοιμος να κάνει πεντάλ στο ιδιότυπο αυτό ποδήλατο… δαμάζοντας τα κύματα.

Σε μια απομακρυσμένη παραλία του νησιού Saint Lucia στα τιρκουάζ νερά της Καραϊβικής το Bloomberg παρουσιάζει τη νέα τρέλα στα θαλάσσια σπορ: ποδηλασία στη θάλασσα (και δεν έχει καμία σχέση με το θαλάσσιο ποδήλατο που κάνουμε κατά κόρον στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες).

sh1

Το αλλόκοτο όχημα που θα σας ταξιδέψει πάνω στα κύματα, ονομάζεται Schiller S1, έχει τη διόλου ευκαταφρόνητη τιμή των 4.500 δολαρίων και είναι εν μέρει ποδήλατο, εν μέρει καταμαράν.

Το δημιούργησε ο Judah Schiller (εξ ου και το όνομα του ποδηλάτου – καταμαράν), ο οποίος δηλώνει: «Σε 5 χρόνια από τώρα, πιστεύω ότι θα υπάρχουν Schiller Bikes σε κάθε παραλία του πλανήτη».

Περιγράφεται ως εύχρηστο, σταθερό, γρήγορο, ελαφρύ και ασφαλές, καθώς είναι αδύνατο να πέσεις από αυτό, αφού οι πλωτήρες δεν του επιτρέπουν να αναποδογυρίσει.

Εχει οκτώ ταχύτητες κι έτσι δεν απαιτείται μεγάλη σωματική προσπάθεια για να κάνει κανείς πεντάλ έχοντας και την αντίσταση του νερού να αντιπαλέψει. Χρειάζονται ελάχιστα λεπτά για να απομακρυνθεί αρκετά ο αναβάτης από την ακτή.

sh2

Ο Schiller εφηύρε το θαλάσσιο ποδήλατο το 2014. To ξενοδοχείο Sugar Beach στο νησί Saint Lucia, ανήκει στον ξενοδοχειακό όμιλο Viceroy Hotel Group και ήταν το πρώτο resort στον κόσμο που αγόρασε το S1s. Αυτή τη στιγμή διαθέτει τρία και ο CEO του δηλώνει ενθουσιασμένος με την εφεύρεση του Judah Schiller.

sh3

Για το καινοτόμο αυτό όχημα ενδιαφέρονται κι άλλες αλυσίδες – κολοσσοί του ξενοδοχειακού κλάδου, όπως το Four Seasons, το JW Marriott και το Aman. Ετσι, σε λίγο το S1 θα βρίσκεται σε όλους τους μαγευτικούς προορισμούς όπως τα Μπόρα Μπότα, η Κόστα Ρίκα, το Μπαλί… Ίσως σύντομα να το δούμε και στη Μεσόγειο.

sh4

Όσο γι` αυτούς που ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν, μπορούν να το παραγγείλουν και online, όπως και το… ακριβότερο αδελφάκι του, το S1-C, που κοστίζει 6.000 δολάρια.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε 14 θέρετρα. Στόχος είναι μέχρι τα τέλη της χρονιάς να διατίθεται σε 21 τουριστικούς προορισμούς.

newsmoney.gr

Διαβάστηκε 1938 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.