Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 16:39

Ενωση Αγρινίου: Κίνδυνος απώλειας της πληρωμής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βιολογική Κτηνοτροφία και Σπάνιες Φυλές: Αναγκαία η προσκόμιση άδειας κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

Η Ένωση Αγρινίου υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε περίπτωση μη προσκόμισης της άδειας και εφόσον έχει υποβληθεί η σχετική για την έκδοση της αίτηση, αντίγραφο της οποίας προσκομίζεται στο φορέα υλοποίησης, γίνεται δεκτή η Άδεια που έχει εκδοθεί μέχρι τις 15 Μαΐου 2017 για τους δικαιούχους της δράσης 1.2 «Βιολογική κτηνοτροφία» ή ως τις 16 Αυγούστου 2017 για τους δικαιούχους της δράσης 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων με εγκατάλειψη φυλών αγροτικών ζώων».

Στην περίπτωση αυτή η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει αναδρομικά για όλα τα έτη κατά τα οποία εφαρμόστηκαν οι συμβατικές υποχρεώσεις των δικαιούχων.

Η προσκόμιση άδειας που έχει εκδοθεί μετά την παρέλευση των παραπάνω ημερομηνιών δεν οδηγεί σε καταβολή ενίσχυσης για κανένα έτος εφαρμογής.

Ο αριθμός και το είδος των ζώων της αίτησης ενίσχυσης δεν πρέπει να ξεπερνά τη δυναμικότητα της κτηνοτροφικής εγκατάστασης για την οποία έχει εκδοθεί η εν λόγω Άδεια ή αναφέρεται στη σχετική αίτηση.

Αναλυτικά η τροποποιητική απόφαση ΕΔΩ.

Η Ένωση Αγρινίου, προσαρμοζόμενη άμεσα στις εξελίξεις του περιβάλλοντος, οργάνωσε κατάλληλα το Τμήμα Αγροτικών Μελετών, όπου απευθύνονται οι παραγωγοί για την ενημέρωση και την χορήγηση των αδειών εγκατάστασης κτηνοτροφικών μονάδων, ώστε να διεκπεραιώνει με ταχύτητα και ασφάλεια για τον κτηνοτρόφο το σύνολο των προβλεπόμενων διαδικασιών, μέχρι την τελική έκδοση της άδειας, η οποία και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των παραγωγών στις αγροπεριβαλλοντικές ενισχύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2641.0.69027.

Διαβάστηκε 7168 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.