Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:30 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 17:41

Όταν γυρνάμε την πλάτη σε επισκέπτες και κατοίκους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Kατά τα άλλα μας φταίει τάχα η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

Είναι πάνω από μια δεκαετία τώρα που το Αγρίνιο, χωρίς να έχει εκπονήσει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, έχει καταφέρει να διαφημίσει το Πάσχα του! Με ατραξιόν φυσικά τα χαλκούνια της Μεγάλης Παρασκευής μετά τη σύναξη των επιταφίων στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ο κόσμος που κατακλύζει το κέντρο της πόλης είναι κάθε χρόνο πάρα πολύς. Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η μέρα του χρόνου με μακράν την περισσότερη κίνηση.

Ο δήμος Αγρινίου τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει τη Μεγάλη Παρασκευή να διακόπτεται η κυκλοφορία στους περιμετρικούς δρόμους της πλατείας σχεδόν για όλη τη μέρα και για αρκετές ώρες σε άλλους κεντρικούς δρόμους. Κατά ένα παράδοξο τρόπο το μονάδικο parking που υπάρχει στο κέντρο της πόλης και το οποίο διαχειρίζεται ο δήμος Αγρινίου, εκείνο κατά τις 8μιση το βράδυ κλείνει… Τις απογευματινές και βραδινές ώρες λοιπόν κάποιος που θέλει να παρακολουθήσει τη σύναξη των επιταφίων και τα χαλκούνια που στο διάολο θα παρκάρει, όταν οι δρόμοι του κέντρου είναι κλειστοί, οι υπόλοιποι έχουν φρακάρει και το δημοτικό parking είναι κλειστό;;; Και δεν μόνο ο πιθανός επισκέπτης της πόλης που έχει ανάγκη περισσότερο από τον καθένα το parking καθότι δεν γνωρίζει και τη ρυμοτομία της πόλης για να τριγυρνά ψάχνοντας κάποια ελεύθερη θέση… αλλά και ένας Αγρινιώτης που μένει στα όρια της πόλης και θέλει να έρθει να εκκλησιαστεί σε μια από τις εκκλησίες του κέντρου και να δει τα χαλκούνια που θα παρκάρει, όταν το δημοτικό parking είναι κλειστό;;; Αν μια μέρα το χρόνο έπρεπε το δημοτικό parking να είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο αυτή είναι η Μεγάλη Παρασκευή! Αν δεν το καταλαβαίνουν αυτό στο δήμο Αγρινίου, καλύτερα να τα μαζέψουν και να φύγουν… Διαφορετικά, ας σταματήσουν να κλαψουρίζουν για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, όταν οι ίδιοι στήνουν ένα ανθρωποδιώχτη μέσα στην πόλη…

Μεγάλη Παρασκευή

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 2305 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.