Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 18:30

Η Γουριώτισσα και το Μπαμπαλιό από ψηλά (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ευρεία χρήση των drones το τελευταιο διάστημα, έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να παρουσιάσουν μια διαφορετική οπτική γωνία απο τα χωριά τους, τους τόπους καταγωγής τους κλπ. Χαρακτηριστικό είναι το video που ακολουθει απο την Γουριώτισσα του δήμου Αγρινίου.

Χωριό με ως επί το πλείστον παραδοσιακή αρχιτεκτονική, κτισμένο σε λόφο με θέα προς τον κάμπο του Αγρινίου και το δάσος της βελανιδιάς. Η ενοριακή εκκλησία, που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο, βρίσκεται στη μέση του χωριού. Το χωριό έχει πολλά πετρόχτιστα σπίτια και στενούς δρόμους. Στην ανατολική άκρη του χωριού κατασκευάζεται ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

Η περιοχή της Γουριώτισσας προσφέρεται για περιήγηση στο βελανιδοδάσος και για μια βόλτα με βάρκα στη λίμνη του Οζερού, αλλά και για βόλτα στις πυκνόφυτες όχθες του Αχελώου. Σε μικρή απόσταση βορειοδυτικά πάνω από το χωριό βρίσκεται το Μοναστήρι του Λιγοβιτσίου. Η πρόσβαση στο Μοναστήρι από τη Γουριώτισσα είναι εύκολη και γρήγορη.

Οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με την γεωργία (καλλιέργεια καπνού, αραβοσίτου, ακτινιδίων, καλαμπόκι, τριφύλλι,εσπεριδοειδών και ελιών) και κτηνοτροφία (κυρίως προβάτων). Η έκταση του είναι 15.000 στρέμματα, εκ των οποίων βοσκοτόπια είναι τα 4.500 στρέμματα.

TheAstrapojohn

Ανάλογο video κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για το όμορφο Μπαμπαλιό, δίπλα από την τεχνητή λίμνη του Καστρακίου:

agriniopress.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 2917 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.