Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:51 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 20:29

Κυριακίδης: Ο πορτιέρο του Παναιτωλικού που εκπροσωπεί το Αγρίνιο με το εθνόσημο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αριθμό φανέλας 82, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Δημήτρης Κυριακίδης μας κάνει υπερήφανους για την ομάδα μας και για την τιμή που μας δίνει να βρίσκεται από τον Νοέμβρη στην Εθνική Ομάδα Ελλάδος. Σίγουρα είναι ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής, αλλά μιλώντας με αθλητικούς δημοσιογράφους, μου μετέφεραν το πόσο ξεχωρίζει για το ήθος και την ταπεινότητά του ακόμη και σήμερα, που θεωρείται ως ο κορυφαίος και πιο σταθερός Έλληνας τερματοφύλακας. Ένας γεννημένος portiere!

Είχα την τιμή να τον συναντήσω σε ένα καφέ στο κέντρο του Αγρινίου. Είναι ένας χαμηλών τόνων και ευγενής άνθρωπος, παρά την τεράστια επιτυχία και αναγνωρισιμότητα του.

Πρόσχαρος χαιρέτησε τους σερβιτόρους, τον ιδιοκτήτη του καφέ, τον Νίκο Κομποτό, τους θαμώνες και απάντησε με χαρά κάθε μου ερώτηση. Ερχόμενος μετά από την προπόνηση, μιας και την Τετάρτη η ομάδα παίζει με την SKODA Ξάνθης, την αμέσως προηγούμενη ομάδα του, δεν μπορούσα να μην τον ρωτήσω πώς αισθάνεται που θα είναι αντιμέτωπες οι δύο τελευταίες ομάδες του. Κι εδώ πάλι με συνεπήρε η απάντησή του. Χαμογελαστός μου είπε πως νιώθει χαρά που θα ξαναδεί τους προηγούμενους συμπαίκτες του. Πραγματικά, νιώθω υπερήφανη που ο ποδοσφαιριστής αυτός είναι δύο χρόνια στην ομάδα μας και που θα έχουμε τη χαρά να τον κρατήσουμε άλλα 3 χρόνια, ως το 2020, μιας και ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Συνεχίζοντας να με εκπλήσσει μου ανέφερε πως ξεκίνησε να παίζει στις αλάνες εκεί κοντά στα 10 του χρόνια και από τα 15-16 σε τοπική ομάδα. Έχοντας λοιπόν ζήσει τη χαρά να μεγαλώνει ως φυσιολογικό παιδί, συνέχισε στην Εθνική παίδων, Νέων, Ελπίδων και πέτυχε από το Νοέμβρη ένα μεγάλο του όνειρο μπαίνοντας στην Εθνική Αντρών και βλέποντας έτσι τους κόπους του να δικαιώνονται.

Τον πορτιέρο του Παναιτωλικού αποφάσισε να καλέσει στην εθνική ομάδα ο Ομοσπονδιακός προπονητής Μίκαελ Σκίμπε, για τον οποίο ο Δημήτρης Κυριακίδης νιώθει ευγνωμοσύνη που του έδωσε αυτή την ευκαιρία και κυρίως γιατί επέλεξε έναν τερματοφύλακα από επαρχιακή ομάδα, αναδεικνύοντας έτσι και τον Παναιτωλικό. Πρόκειται για τον τρίτο ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού τα τελευταία χρόνια που καλέστηκε να φορέσει το εθνόσημο, μετά τους Χαριστέα- Θεοδωρίδη.

Ευγνωμοσύνη όμως νιώθει και για τον Κώστα Νικολαΐδη, τον προπονητή τερματοφυλάκων, ο οποίος τον στηρίζει από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Παναιτωλικό και στον οποίο οφείλει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του, πέρα από την προσωπική του προσπάθεια.

Με την ίδια όμως αγάπη μου μίλησε και για τους ανθρώπους που τον έχουν στηρίξει όλα αυτά τα 13 χρόνια που παίζει επαγγελματικά. Η οικογένειά του, τους οποίους ανυπομονεί να δει στον αγώνα με την Ξάνθη, μιας και κατάγεται από την Καβάλα, αλλά και η σύζυγός του που είναι δίπλα του όλο αυτό το διάστημα, μαζί με την 2,5 ετών κόρη τους.

Δεν παρέλειψε να σταθεί στο πόσο πολύ έχει στηρίξει όλη την ομάδα ο κ. Κωστούλας, ο οποίος είτε έχει το ρόλο του προέδρου, είτε όχι, επιδιώκει να έχει μια υγιής ομάδα που θα κάνει όλη την πόλη υπερήφανη. Σε μια από τις πρώτες μου εκπομπές στο ART TV, είχα τη χαρά να πάρω συνέντευξη από τον κ. Κωστούλα και πραγματικά τόσο ο ίδιος, όσο και ο Δημήτρης Κυριακίδης, με κάνουν χαρούμενη που σε ένα τόσο δύσκολο χώρο όπως το ποδόσφαιρο, υπάρχουν ακόμη Άνθρωποι, με Α κεφαλαίο!

Απολαμβάνει τη ζωή του στο Αγρίνιο, μια ήρεμη πόλη που μεγαλώνει με χαρά το παιδί του, ενώ νιώθει ευτυχισμένος που οι Αγρινιώτες τον σταματούν και τον χαιρετάνε δίνοντας τις καλύτερες ευχές τους. Αυτό βέβαια το διακρίνει και στο Emileon, όπου οι μικροί παίχτες του Παναιτωλικού δουλεύουν σκληρά να φτάσουν το στόχο τους, να παίξουν κάποια στιγμή επαγγελματικά, παίρνοντας σίγουρα δύναμη από τον Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος σταθερά και μεθοδικά έφτασε σήμερα να παίζει στην Εθνική Ελλάδος.

Η ευχή του για την ομάδα είναι να έχει μια καλύτερη πορεία, και να τη στηρίξουν όλοι, ιδίως οι φίλαθλοι οι οποίοι είναι η μεγαλύτερη δύναμή της, μέσα από το θερμό τους χειροκρότημα, στους αγώνες εντός και εκτός έδρας.

Πιστός οικογενειάρχης, αθλητής, αλλά και θρήσκος μιας και έχει πάντα μια εικόνα για να προστατεύει την εστία του, προτιμά να ακούγεται για τα επιτεύγματά του χωρίς να προκαλεί αλλά με την αξία του.

Αυτός είναι λοιπόν ο άνθρωπος που σήμερα εκπροσωπεί όλο το Αγρίνιο με το εθνόσημο και που παραμένει αληθινός και σταθερός στις αξίες του. Δημήτρη Κυριακίδη σε ευχαριστούμε που τιμάς τον Παναιτωλικό, την Εθνική Ελλάδος αλλά και το ίδιο το ποδόσφαιρο!

Ο Δημήτρης Κυριακίδης με την Γιώτα Μπουμπούλη
Αρθρο της Γιώτας Μπουμπούλη στο http://AgrinioVoice.gr

Διαβάστηκε 3966 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 23:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.