Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:14 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 18:04

Mια ενδιαφέρουσα πρόταση για τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν κυριαρχούν στην ατζέντα τις τελευταίες ημέρες τα ζητήματα των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, ωστόσο ο προβληματισμός για το μέλλον τους δεν εκλείπει. Καθώς οι παράγοντες του Πανεπιστημίου της Πάτρας πάντα καλοβλέπουν την μεταφορά των τμημάτων στην αχαϊκή πρωτεύουσα , μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Αγρινίου σκέφτονται και καταρτίζουν προτάσεις και  εκτιμούν πως αν αυτές υλοποιηθούν τα τμήματα της πόλης θα ισχυροποιηθούν.

Μια από αυτές, που ήδη έχει τεθεί προς μελέτη σε πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας, αφορά την ένταξη των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων που εδρεύουν στην πόλη του Αγρινίου σε Σχολή Αειφορικής Ανάπτυξης. Υποστηρίζεται πως έτσι καθώς θα αποκτήσουν διοικητική και ακαδημαϊκή ανεξαρτησία μέσω της εκλογής Κοσμήτορα και αυτό θα επιφέρει την άμεση επίλυση των προβλημάτων χωρίς διοικητικά εμπόδια και παρεμβάσεις. Θα ενισχυθεί παράλληλα η συνέργεια των τμημάτων σε ακαδημαϊκό και διδακτικό επίπεδο και θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση πόρων και αρτιότερη εκπαίδευση των φοιτητών.

Οι υποστηρικτές της πρότασης αυτής θεωρούν απολύτως βιώσιμη τη Σχολή Αειφορικής Ανάπτυξης υποστηρίζοντας πως θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των τριών Τμημάτων και στη μόνιμη εγκατάστασή τους στην πόλη του Αγρινίου. Τα Τμήματα βέβαια θα συνεχίσουν να ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών απολαμβάνοντας την υποστήριξη των ακαδημαϊκών, διοικητικών, οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών του.

Σύμφωνα με την πρόταση, τα Τμήματα δύναται να εκπροσωπούνται από δύο τουλάχιστον μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας  (κοσμήτορας και ένα εκ των τριών προέδρων) κάθε έτος στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου και με αυτόν τον τρόπο θα επιτυγχνάνεται  η προώθηση και επίλυση προβλημάτων της Σχολής.

Πιστεύουν μάλιστα οι εμπνευστές της πως η Σχολή Αειφορικής Ανάπτυξης θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας μέσω συνεργείων με τους τοπικούς φορείς.
Όπως και να έχει η πρόταση αυτή προς το παρόν απλώς αποτελεί τροφή για σκέψη και μελέτη. Είναι όμως απαραίτητο οι προτάσεις και ενέργειες των εκπροσώπων του Νομού να στρέψουν τις διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση: της ισχυροποίησης των τριών τμημάτων και της σύνδεσης τους με την τοπική κοινωνία και οικονομία.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2756 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.