Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:20 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 20:34

Το Αγρίνιο που μπορεί … Το Αγρίνιο που διακρίνεται …

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αρκετά σημαντικά γεγονότα με πρόσωπα και ομάδες που έχουν άμμεση σχέση με το Αγρίνιο είχαμε τις τελευταίες μέρες. Ας θυμηθούμε μερικά :

Αρχικά θεωρώ πολύ σημαντική την κατά κράτος επικράτηση του Αγρινιώτη Μουσικοσυνθέτη Κωστή Μαραβέγια στο The Voice of Greece. Δεν το λές κα λίγο να συμμετέχεις στον συγκεκριμένο τελικό με το 50 % των διακριθέντων (4 από τους 8) και στην τελική φάση με το 75 % (3 από τους 4) όταν μάλιστα έχεις να αντιμετωπίσεις τον Σάκη Ρουβά την Ελενα Παπαρίζου και τον Γιάννη Μουντζουράκη. Ο Κωστής Μαραβέγιας είναι πολύ καλός καλλιτέχνης και πολύ αγαπητός στο κοινό. Σίγουρα όλοι οι Αγρινιώτες χάρηκαν για την επιτυχία  του αυτή. Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο.

The Voice 2017 – Τελικός: Το Αγρίνιο γιορτάζει, ο Μαραβέγιας τους νίκησε όλους!



Η νίκη του Παναιτωλικού επι του Λεβαδειακού. Δεν έχουμε τίποτα με τους κατοίκους της Λειβαδιάς αλλά δυστυχώς η ομάδα τους συνδέεται με ότι πιο αποκρουστικό στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδος. Αν προσθέσουμε και την τοποθέτηση του συγκεκριμένου διαιτητή (που τυχγάνει να έχει αμαρτωλό παρελθών) τότε σίγουρα η νίκη για εμάς έχει πολλαπλή σημασία. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε σχετικό άρθρο δημοφιλούς αθλητικού Site αναφέρθηκε ότι το ποδόσφαιρο κέρδισε το αντιποδόσφαιρο. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Σημασία για εμάς τους Αγρινιώτες έχει το γεγονός ότι η ομάδα μας παίρνει συνεχώς τα εύσημα για το εύ αγωνίζεσθαι και την πολύ καλή οργανωσή της που συνεπικουρείται από το πολύ καλό (Στολίδι) γήπεδο που έφτιαξε ο Φώτης Κωστούλας. Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο.

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 2-0


Ο Αγρινιώτης Φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ευάγγελος Τσιρογιάννης που συμμετέχει στην έρευνα για τον σχεδιασμό ενός  οικονομικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης είναι το πρόσωπο που απασχόλησε τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες. Σίγουρα το όλο έργο είναι μια σημαντική έρευνα στην οποία μάλιστα συμμετέχει και το Τμήμα  Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Σοφοκλή Μακρίδη, που έχει έδρα στο Αγρίνιο. Ο συγκεκριμένος Φοιτητής δέχθηκε συγχαρητήρια επιστολή  από τον δήμαρχο Αγρινίου Κον Γιώργο Παπαναστασίου. Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο.

Ο Αγρινιώτης φοιτητής που μελετά το ηλεκτρικό όχημα του μέλλοντος

Εδώ πρέπει να σταθούμε λίγο και να θυμίσουμε την άλλη μεγάλη έρευνα που έκαναν φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος του Αγρινίου με το Ηλιακό Αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα διθέσιο πρωτοποριακό αυτοκίνητο που κινείται μόνο με την δύναμη του Ηλιου. Εχει αυτονομία 20 χιλιόμετρα και πιάνει τα 45 χιλιόμετρα την ώρα. Μια έρευνα που είχε ξεκινήσει με κατασκευή τρίκυκλου οχήματος και συνεχίζεται. Στη φωτογραφία είναι ο Αλέξης Χανδόλιας, φοιτητής που μετείχε στο όλο πρότζεκτ και ο υπεύθυνος καθηγητής Φραγκίσκος Κουτελιέρης. Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο.



Οι επιτυχίες στο Taekwondo του Α.Σ. Θησέας Αιωλ/νίας με προπονητή τον Νίκο Κακαρέλη είναι ένα θέμα άξιο αναφοράς καθότι είχαμε τις παρακάτω διακρίσεις. 3ος σύλλογος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα taekwondo U21 ο ΑΣ ΘΗΣΈΑΣ ΑΙΤ / ΝΙΑΣ.  Καλλιφωνης - Μεσυνδιάνου στην εθνική ομάδα. 3ος σύλλογος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα taekwondo U21 ο ΑΣ Θησέας Αιτ / νιας. Οι αθλητές του συλλόγου κατέπληξαν με τις εμφανίσεις τους και με συμμετοχή 6 αθλητών κατέκτησαν 3 μετάλλια 2 χρυσά κι ένα χάλκινο.  Για άλλη μια φορά ο μοναδικός σύλλογος από το νομό Αιτ / νιας που θα στελεχώσει την εθνική ομάδα taekwondo  με 2 αθλητές είναι ο ΑΣ Θησέας Αιτ / νιας.  Η σπουδαία δουλειά που γίνεται από το καλύτερο προπονητικό Team του νομού μας κι ένα από τα καλύτερα της  Ευρώπης με προπονητές τους Κακαρελη Νικο - Αλέξιο -Ζωή και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Balazs Toth  συνεχίζουν όπως και κάθε χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια να ανεβαίνουν σε μια από τις 3 κορυφαίες θέσεις των πανελληνίων πρωταθληματων.Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο.

Επιτυχίες στο Taekwondo του Α.Σ. Θησέας Αιωλ/νίας με προπονητή τον Νίκο Κακαρέλη


Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και τον Ιωακείμ Σκόνδρα μέλος του τμήματος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς της Αερολέσχης Αγρινίου ο οποίος εκπροσωπεί την Εθνική Ομάδα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς σε διεθνείς διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος τυγχάνει και Πρωταθλητής και Κυπελούχος Ελλάδος για πολλά συναπτά έτη και είναι με την ομάδα του «No Borders” αρκετά δραστήριος στον χώρο του Parapente διοργανώνοντας συνεχώς στην περιοχή μας εκδηλώσεις και αγώνες.Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο.

Αλεξίπτωτο Πλαγιάς (PARAPENTE) «Χωρίς Σύνορα» στο Αγρίνιο με τον Ιωακείμ Σκόνδρα !!! (Βίντεο - Φωτο)


Σίγουρα οι πρωτιές δεν σταματούν εδώ, υπάρχουν πολλά ακόμη άτομα και ομάδες που αξίζουν αναφοράς. Στο χέρι μας είναι να αναδείξουμε και να υποστηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες και να πάμε μπροστά ή να τις αγνοήσουμε και να μείνουμε στάσιμοι. Με λίγη θετική διάθεση, χωρίς γκρίνια, χωρίς ωχαδερφισμό. με διάθεση για προσφορά, πολλά μπορούμε να επιτύχουμε σαν ομάδα, σαν πόλη, σαν κοινωνία. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ !!!

Διαβάστηκε 12413 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 00:57
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κωνσταντίνος Σαμψών

Ο Κωνσταντίνος Σαμψών ασχολείται επαγγελματικά με την επιστήμη της Πληροφορικής και σαν χόμπι έχει τον Αεραθλητισμό (είναι χειριστής Υπερελαφρών Αεροσκαφών και Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου) και την Ορειβασία (Ιδρυτικό μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου). Ασχολείται επίσης με την Μουσική Σύνθεση έχοντας παρουσιάσει αρκετά μουσικά έργα τα τελευταία χρόνια όπως τα "Mystic Flight", "On Air... myths and tales","Escape to Freedom","Βρες τα φτερά σου..", "Ωδή στην Τριχωνίδα", "Time to Relax", "Το κίτρινο μπλουζάκι", "Γιν' αγέρας και έλα", "Cinematica", "Lounge time" κλπ. Μεγάλη δημοτικότητα έχουν τα τραγούδια που έγραψε για την ομάδα του Παναιτωλικού "Της Καρδιάς μου Ομάδα", "Του Τόπου μας Ζωή", "Παναιτωλικός Ιππότης - 90 χρόνια ιστορία και νέοι στόχοι" και το "Ξέρω μια ομαδάρα". Επιμελείται το παρών site θέλοντας να παρουσιάσει την θετική πλευρά των πραγμάτων καθώς και άγνωστα για τον πολύ κόσμο στοιχεία που αφορούν την περιοχή μας και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρων.

ksamson.gr