×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/16241

 Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:17 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 20:17

Τα Πάθη της Αγάπης της Πηγής Λυκούδη και του Θανάση Σάλτα συγκίνησαν το κοινό της Θεσσαλονίκης και της Μελίκης.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η νέα επιτυχημένη δισκογραφική δουλειά της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη και του ποιητή-συγγραφέα Θανάση Σάλτα με τίτλο Τα Πάθη της Αγάπης, η οποία εμπεριέχει 13 τραγούδια από το ομώνυμο θεατρικό έργο, παρουσιάστηκε με επιτυχία σε 2 ακόμη πόλεις, στη Θεσσαλονίκη  και στη Μελίκη Ημαθίας,

Τα Πάθη της Αγάπης, ένα έργο με αλληγορικά νοήματα, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στην Αθήνα και στη Σμύρνη,  προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και στο κοινό της Βόρειας Ελλάδας που παρευρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση των 13 τραγουδιών του cd.

Την παρουσίαση τίμησαν καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί της Βορείας Ελλάδας καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Στη Θεσσαλονίκη, προλόγισε ο στιχουργός Φίλιππος Γράψας, ο οποίος ανέφερε ότι: είναι παρήγορο και αισιόδοξο στις μέρες μας να υπάρχουν ποιητές που μιλάν για το πιο απλό και μεγαλειώδες συναίσθημα του ανθρώπου, την Αγάπη. Εδώ έχουμε τον ποιητή Θανάσης Σάλτα, φανατικό θαυμαστή της Αγάπης , να της χαρίζει τους λυρικούς στίχους του, με τρυφερότητα και σεβασμό, που εκείνη τόσο τα έχει ανάγκη, και να τους αφήνει προσφορά στα χέρια και στο πιάνο της Πηγής Λυκούδη, για να βγουν από το πιάνο της αστέρια, 12 τρυφερές μελωδίες της, έντυσαν 12 ποιήματα και έχουμε 12 πολύ όμορφα τραγούδια, μαζί κι ένας μονόλογος για το ανεκπλήρωτο της αγάπης. Είμαι σίγουρος ότι η Αγάπη σαν πρωταγωνίστρια θα χρωστάει φιλιά στους δημιουργούς!

Επίσης, η  Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου τόνισε ότι :οι πολυβραβευμένοι αποψινοί μας τιμώμενοι δημιουργοί δεν χρειάζονται συστάσεις. Αληθινοί πρεσβευτές της Τέχνης και του Πολιτισμού, πρεσβευτές του Ελληνισμού, για αυτό και του ανθρώπου σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη, επιμένουν να αντιστέκονται, επιμένουν να ονειρεύονται, επιμένουν να κηρύσσουν τη μεγαλύτερη Επ-Ανάσταση. Την Επ-Ανάσταση της Αγάπης.

Η μουσική της Πηγής Λυκούδη σε ταξιδεύει. Οι μελωδίες της, γεμάτες ποιητικότητα και αισθαντικότητα, έρχονται να συναντήσουν τη στιχουργική δυναμική του Θανάση Σάλτα, τους γεμάτους από γλυκύτατη παραμυθία, τουτέστιν παρηγορία, στίχους του και κοινωνούν με μια ποίηση γεμάτη από το ήθος της συνάντησης.

Ενώ ο ηθοποιός Γιάννης Χαρίσης (ΚΘΒΕ) συμπλήρωσε ότι : οι δυο δημιουργοί  συνδύασαν τόσο όμορφα τις δυο τέχνες τους και έκαναν τον λόγο και την μουσική να μοιάζουν ως μια ενιαία κατάθεση ψυχής. Τα Πάθη της Αγάπης 13 τραγούδια βασισμένα στο ομώνυμο θεατρικό έργο που σε κερδίζουν στο πρώτο άκουσμα αλλά καθώς τα ακούς, νιώθεις ότι πίσω από τις πρώτες λέξεις και πίσω από τις μελωδίες, υπάρχει κρυμμένη μια δεύτερη ανάγνωση. Ένα έργο γεμάτο μηνύματα.. Όποια φράση και αν σηκώσεις θα βρεις πίσω της κρυμμένες αλήθειες… Ένα έργο που ενορχηστρώνονται μέσα από ήχους και μελωδίες, δημιουργώντας μια θεατρική ατμόσφαιρα γεμάτη συγκίνηση που δονεί την ψυχή μας.

Τέλος στη Μελίκη, σε μια κατάμεστη αίθουσα ο συγγραφέας Αλέξανδρος Ακριτίδης τίμησε τους 2 δημιουργούς, κάνοντας εκτενή αναφορά στα έργα τους, στην πορεία τους και στην προσφορά τους στον πολιτισμό.

Μετά τις ομιλίες, το κοινό των 2 πόλεων απόλαυσε την ζωντανή παρουσίαση και των 13 τραγουδιών του cd σε συνδυασμό με θεατρικά αποσπάσματα του έργου. Η συγκινητική ατμόσφαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια των παρουσιάσεων και το ζεστό ευχαριστήριο χειροκρότημα του κόσμου τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Μελίκη χάρισε μοναδικές στιγμές ευτυχίας σε όλους τους συντελεστές του έργου.

Οι ερμηνευτές του έργου η Γεωργία Αγγέλου, ο Δημήτρης Ερατεινός και ο Νίκος Καρακαλπάκης   ανέδειξαν με την αισθαντική ερμηνεία τους με τον καλύτερο τρόπο τα 13 τραγούδια του cd. Πρόκειται για ερμηνευτές της νέας γενιάς με προσωπικό στίγμα και σφραγίδα στην ερμηνεία τους, οι οποίοι απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι όταν το ερμηνευτικό ταλέντο  συνδυάζεται με την αγάπη και την αλήθεια της ψυχής, τότε το τραγούδι φτάνει ως τις καρδιές των ακροατών.

Στη κιθάρα και στο μαντολίνο τους συνόδεψε η σολίστ Αρετή Κοκκίνου, και στο πιάνο η ίδια η συνθέτις, ενώ στην απαγγελία του cd ακούστηκε η φωνή της ηθοποιού Ελένη Ερήμου, η οποία σφράγισε με την ερμηνεία της τα νοήματα του έργου.

Τα Πάθη της Αγάπης, απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι η Αγάπη θα πρέπει να είναι ο σκοπός της ζωής μας.

Σημείωση: Τα Πάθη της Αγάπης παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη στις 23 Φεβρουαρίου 2016 στη Μουσική Σκηνή Ξέφωτο και στις 24 Φεβρουαρίου 2016 στην  αίθουσα παρουσιάσεων της Κοινότητας Μελίκης.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLUqS-WnewnV11JozbEGru0Pkb8aK3pf61

Έκθεση εικόνων

{gallery}16241{/gallery}
Διαβάστηκε 2135 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία