Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  3:52 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 23:36

Νίκος Σιαλμάς: Μια θυσία που δεν πρέπει να ξεχαστεί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σαν σήμερα το 1992 ένας πιλότος της ΠΑ έχανε τη ζωή του. Ήταν ο Θέρμιος Νίκος Σιαλμάς ο οποίος έπεσε με το αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια ααχαίτισης Τούρκων στον Αη Στράτη.

Ο Αιτωλοακαρνάνας ήρωας που αναχαιτίζοντας τουρκικά μαχητικά κατέπεσε νότια του Άη Στράτη με Mirage F1στις 18 Ιουνίου 1992, βάζοντας το όνομά του στις χρυσές σελίδες των Ελλήνων ηρώων που έφυγαν μαχόμενοι εν καιρό ειρήνης . Πραγματικός Ίκαρος , έπεσε έχοντας πάντα πάνω από όλα την πατρίδα και το καθήκον.

Tο σύμβολο της σμηναρχίας του το οποίο και έγινε γιγαντιαίο μνημείο για να το βλέπουν από ψηλά τα αδέλφια του που καθημερινά μάχονται πάνω από το Αιγαίο για να διασφαλίζουν την εθνική μας κυριαρχία αλλά και ο εχθρός ο οποίος συνεχώς αμφισβητεί το φρόνημα τις αξίες και τα σύνορά μας.

 www.onalert.gr 

Διαβάστηκε 3421 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.