Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:19 πμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 21:03

Κουραστήκαμε τόσο καιρό να καταγγέλουμε παρανομίες και αυτοί αντί να στρέφονται κατά της διαφθοράς, ως ώφειλαν, να στοχοποιούν εμάς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ίδια τακτική που χρησιμοποιήθηκε για να τεθούν εκτός μάχης, όσοι επώνυμα και με στοιχεία, κατήγγειλαν πράξεις καταλήστευσης του Δημοσίου χρήματος, που αντί να επιβραβευθούν κυνηγήθηκαν ανηλεώς, μεθοδεύουν και εναντίον της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), λόγω των συνεχών αποκαλύψεών της που αγγίζουν τα υψηλά κλιμάκια της παρα-εξουσίας. Με ενορχηστρωμένες επιθέσεις και κατευθυνόμενους ελέγχους, μέσω κρατικών μηχανισμών που διαθέτουν, αντί να εξετάσουν σε βάθος την ουσία των καταγγελιών των ιδιωτών περί διαφθοράς, εστράφησαν κατά των καταγγελόντων που αποκάλυψαν τη λεηλασία του Δημόσιου πλούτου, στοχοποιώντας τους, με αποτέλεσμα άλλοι να εξοστρακιστούν και άλλοι να καταστραφούν ολοκληρωτικά, κατόπιν της απηνούς δίωξης που υπέστησαν. 

Η ΟΚΕ αποτελεί για τους κύκλους αυτούς άμεσο κίνδυνο, εξαιτίας της έντονης δραστηριότητας, που αναπτύσσει, στο μείζον ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων... που γίνονται αντί ευτελούς τιμήματος αλλά και σε πολλά άλλα φλέγοντα ζητήματα, που ταλανίζουν την χώρα και την καθημερινότητα του πολίτη. 

Στο από 15/12/2016 υπόμνημά της, προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η ΟΚΕ τονίζει, ότι “εδώ και είκοσι τρία, περίπου, χρόνια, έχουμε αποδυθεί σε έναν άνισο αγώνα κατά της διαφθοράς στην Δημόσια Διοίκηση, τόσο με τις απευθείας αναθέσεις έργων, όσο και με τις καταγγελίες μας, για κακοδιαχείριση στον Ειδικό Φορέα Δασών, οι οποίες κατέληξαν στην έκδοση δύο πορισμάτων, που δικαίωναν πλήρως τις απόψεις μας. Η μακρόχρονη ενασχόλησή μας με αυτά τα ζητήματα μάς πρόσφερε μια πολύτιμη εμπειρία, για το πώς αντιμετωπίζονται οι εκτρωματικές αυτές καταστάσεις και για το τι κρύβεται πίσω από αυτές τις διάφορες μεθοδεύσεις, των εμπλεκόμενων φυσικών προσώπων σε αυτού του είδους τις νοσηρές υποθέσεις.

Σημαντικότατη «διδαχή» για μας, αποτέλεσε η συνεχής προσπάθεια, την οποία καταβάλουν τα κυκλώματα αθέμιτου πλουτισμού, προκειμένου να κατεβάζουν την τιμή των προς εκπλειστηρίαση αντικειμένων, ούτως ώστε να μένουν στα χέρια των ενδιαφερομένων, υψηλά χρηματικά ποσά, προς διανομή σε τρίτους”. Την ίδια τοποθέτησή μας επαναλάβαμε και προς την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς στο απο 31/1/2017 υπόμνημά μας, κατόπιν προσκλήσεως. Όμως και σε προηγούμενα έγγραφά μας, τόσο προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όσο και προς την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στην Πρόεδρο της Επιθεώρησης  Δικαστηρίων, καταγγέλλουμε “παραλείψεις γύρω από το ζήτημα της εκποίησης Δημόσιας περιουσίας, από το ΤΑΙΠΕΔ, που θα έπρεπε, σύμφωνα με την ταπεινή μας άποψη  να έχουν ενεργοποιήσει τις διωκτικές υπηρεσίες, στην κατεύθυνση της τιμωρίας των εμπλεκομένων. Αντ' αυτού, συναντήσαμε απραξία και διάθεση μη επέμβασης, τη στιγμή, κατά την οποία εκτυλίσσεται το μεγαλύτερο σκάνδαλο της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, εις βάρος ενός Λαού, που πάσχει τα πάνδεινα, από επιλογές επίορκων πολιτικών.

Παρακαλούμε να ελέγξετε την αλήθεια ή όχι των καταγγελόμενων, τα οποία σας γνωστοποιούμε, επ' ωφελεία του Δημοσίου Συμφέροντος, γιατί φρονούμε ότι είναι προς το συμφέρον των επερχόμενων γενεών οι διαδικασίες κάθαρσης, στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα να προχωρήσουν παραδειγματικά, νοηματοδοτώντας και το ήθος των επιγόνων”.

http://ixnilatis.org

Διαβάστηκε 3140 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 21:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.