Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:55 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 21:36

Παρουσίαση παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου της Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη στο Αγρίνιο.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Γιολάντα Τσορώνη - Γεωργιάδη γεννήθηκε στην Καλαμάτα, κατοικεί στην Αθήνα έχει σπουδάσει στην Παιδαγωγική Ακαδημία, το Μαράσλειο Διδασκαλείο και την Νομική Αθηνών. Είναι πολλά χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης και έχει γράψει εβδομηντα τέσσερα βιβλία, τα πιο πολλά από τα οποία έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις  «Σαββάλας». Μετά την συνταξιοδοτησή της (2014) ταξιδεύει ανα την Ελλάδα και παρουσιάζει τα έργα της. Το περασμένο Σάββατο (18/2/2017) βρέθηκε στο Αγρίνιο και  συγκεκριμένα στο παιχνιδοβιβλιοπωλείο «Το Φουρφούρι» όπου παρουσίασε το βιβλίο της «Ο Γλενζοφλέβαρος». Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και οι μικροί φίλοι έπαιξαν με την συγγραφέα δημιουργικά παιγνίδια. Η Χρύσα Σπαή είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί της για το έργο και την δράση της.

foyrfoyri 18 2 2017 18

Πείτε μας λίγα λόγια για το συγγραφικό σας έργο;

Εχω γράψει συνολικά εβδομήντα τέσσερα βιβλία τα οποία αφορούν την παιδική λογοτεχνία. Ένα εξ αυτών η «Σύγκρια» είναι μυθιστόρημα και φυσικά απευθύνεται σε μεγάλους. Τα περισσότερα από τα βιβλία μου επιδιώκουν να προάγουν και να αναπτύξουν την συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και δηλώνω ότι έχουν μεγάλη ανταπόκριση στα παιδιά,  στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς.

Είναι σημαντικό μέσο το βιβλίο για την διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός παιδιού; Χτίζει με άλλα λόγια τον χαρακτήρα του;

Το βιβλίο είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί, γιατί το ταξιδεύει σε διαφορετικούς κάσμους από αυτόν που ζεί. Αλλά και γιατί το βοηθάει με την κατάλληλη προσέγγιση από γονείς και εκπαιδευτικούς, να απενοχοποιηθεί και να εκφράσει φόβους ή ανασφάλειες που το ταλαιπωρούν.

foyrfoyri 18 2 2017 01

Μιλήστε μας για την εικονογράφηση των βιβλίων σας;

Όλα τα βιβλία μου έχουν μεγάλη φωτογραφία. Για μένα παίζει σπουδαίο ρόλο το μέγεθος της εικόνας αφού τα παιδιά μικρών ηλικιών δεν ξέρουν να διαβάζουν οπότε το δικό τους κείμενο είναι η εικόνα. Παρόλα αυτά και τα βιβλία μου που απευθύνονται σε μεγαλύτερα παιδιά είναι γεμάτα από εικόνες εμπνευσμένων εικονογράφων.

Ποια είναι τα τελευταία σας βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα;

To “ΤΙΚ και ΤΑΚ”, το «Δώς μου το χέρι σου», ενώ προχθές κυκλοφόρησε το ψέμα με ουρά «Ο Ψεματούρης» ένα βιβλίο για το ψέμα της πρωταπριλιάς για την ημέρα του παιδικού βιβλίου. Σήμερα θα παρουσιάσουμε το βιβλίο «Ο Γλεντζοφλέβαρος» αυτόν που ο λαός μας αποκαλεί Κουτσοφλέβαρο, αλλά εγώ βρήκα ότι έχει τα καλά όλων των μηνών και δεν αξίζει να έχει τον χαρακτηρισμό Κουτσοφλέβαρος. Οι μικροί μας φίλοι θα αποδείξουν μέσα από το δημιουργικό παιγνίδι ότι ο Κουτσοφλέβαρος τελικά θα είναι Γλεντζοφλέβαρος.

foyrfoyri 18 2 2017 04

Πείτε μας λίγα λόγια για τις δράσεις σας ;

Ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα, πηγαίνω στα σχολεία, σε βιβλιοθήκες, κάνω σεμινάρια σε Δασκάλους, έρχομαι σε επαφή με τους μαθητές και κάνω παρουσίαση των έργων μου στο αναγνωστικό κοινό. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων βρέθηκα σήμερα στο Αγρίνιο, συγκεκριμένα στο Παιχνιδοβιβλιοπωλείο «Το Φουρφούρι» για την παρουσίαση του βιβλίου μου που ανέφερα παραπάνω και οργανώθηκε από τον Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.
 foyrfoyri 18 2 2017 02

foyrfoyri 18 2 2017 09

foyrfoyri 18 2 2017 13

Τμήμα Παραγωγής Eιδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 11724 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 23:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033