Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:55 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 23:34

Ποια θέση πήραν για το Πανεπιστήμιο παρατάξεις και φορείς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις δικές τους προσεγγίσεις έκαναν οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, δήμαρχοι κι αντιδήμαρχοι από το νομό καθώς και φορείς του Αγρινίου. Ο κ. Μοσχολιός εξέφρασε την απορία του γιατί λείπουν όλοι οι βουλευτές του νομού, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη πρακτική του κ. Μπαλτά να αρνείται να συναντήσει τον δήμαρχο Αγρινίου. «Η θέση της Πρυτάνεως είναι ξεκάθαρη και το γεγονός ότι τα παιδιά δεν έχουν για σίτιση είναι απλά μια μεθόδευση για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε», εξήγησε. Κάλεσε τους DSCN7556φοιτητές να μην γίνουν, όπως ανέφερε, το όχημα του κατεστημένου για τις επιδιώξεις του και τόνισε ότι απώτερος σκοπός είναι και πάλι ένα αυτόνομο Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο.
Σε τελείως άλλο μήκος κύματος ο κ. Δήμας από τη Λαϊκή Συσπείρωση έκανε λόγο για κεντρικό πολιτικό ζήτημα που απηχεί της πολιτικές της Ε.Ε. και καταδεικνύει μια Παιδεία που δεν είναι δωρεάν και δημόσια αλλά έχει σαν στόχο να υπηρετεί τις επιχειρήσεις. Για τους λόγους αυτούς εξήγησε, δε, ότι η παράταξή του δεν θα συμμετέχει στην όλη κίνηση και στις πρωτοβουλίες που θα παρθούν. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του κ. Μερμίγκη από το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» που ανέφερε ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά σε μια περιοχή που απεμπόλησε ακόμα και η δωρεάν Υγεία, κάνοντας λόγο για πελατειακές κινήσεις «για τα ψηφαλάκια», αναφέροντας ότι το πρώην αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας ήταν ντροπή. Ζήτησε πάντως να ερωτηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το τι σκοπό έχει για την Παιδεία κι αν υπάρχουν περιθώρια να πάνε σχολές στην επαρχία που θα βοηθούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Σε αναφορά του πάντως ότι είναι απόφαση τουDSCN7559αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου για το που θα πάνε τα τμήματα παρενέβη ο κ. Παπαναστασίου διευκρινίζοντας ότι απαιτείται έγκριση και τελική υπογραφή που βαρύνει τον υπουργό.
Τον λόγο πήραν στη συνέχεια οι δήμαρχοι Θέρμου και Ξηρομέρου, κ.κ. Κωνσταντάρας και Γαλούνης αντίστοιχα, οι οποίοι εξέφρασαν την στήριξη των δήμων τους στις θέσεις του Αγρινίου αναφέροντας ότι αύριο σε ανάλογα δημοτικά συμβούλια θα φέρουν το θέμα προς έκδοση ψηφισμάτων που πιστεύουν ότι θα είναι ομόφωνα. Και το Μεσολόγγι εκπροσωπήθηκε όμως- παρά το γεγονός ότι ο κ. Καραπάνος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί- με τον αντιδήμαρχο κ. Μπουσμπουρέλη να δηλώνει αγωνιστική αλληλεγγύη θυμίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το ΤΕΙ στο Μεσολόγγι μετά την απώλεια της έδρας.
Ακολούθησαν ομιλίες εκπροσώπων φορέων όπως του κ. Λ. Υφαντή, προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου, που υπενθύμισε ότι ο κ. Κατσιφάρας έδωσε και αγώνα για το Εφετείο στο Αγρίνιο, του κ. Β. Ρήγα, προέδρου του Συλλόγου Φίλων Πανεπιστημίου και του κ. Π. Παπαθανάση προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, όλες με συμπαράσταση προς τις θέσεις του Αγρινίου. Ο κ. Ρόκος πρόεδρος του ΤΕΕ και του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε να εστιάσει η διεκδίκηση και στις παραχωρήσεις που έχουν γίνει για campus και σχολές, όπως των 178 στρεμμάτων στο αεροδρόμιο, παραχώρηση που λήγει τον Μάρτιο του 2017, όπως αποκάλυψε.
Εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Π. Τσιχριτζή, ο οποίος για την ποιότητα ή μη των σχολών θύμισε πως στα Γιάννενα ιδρύθηκε Πανεπιστήμιο μόνο με την Φιλοσοφική και πως στην Πάτρα πριν το 1965 δεν υπήρχε κανένα ακαδημαϊκό ίδρυμα! Εξέφρασε βεβαιότητα για την απόφαση της Πάτρας και εξήγησε ότι πρέπει οι προσπάθειες να στραφούν προς το υπουργείο γιατί οι φοιτητές δεν φταίνε, απλά θέλουν μια μεγαλύτερη πόλη. Παράλληλα θύμισε την καταστροφική θητεία Αρβανιτόπουλου και υποστήριξε ότι όσα συμβαίνουν είναι επιδιώξεις του καθηγητικού κατεστημένου, θυμίζοντας ότι Αγρινιώτης καθηγητής που ξεκίνησε τη θητεία του στην Οικονομική Σχολή, αντί να βοηθήσει πρωτοστάτησε στη μεταφορά της στην Πάτρα!
DSCN7520Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Θ. Κουτσουπιάς, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, που ζήτησε στόχευση προς την παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα, αλλά και συχνή επαφή των φορέων με μια μόνιμη συνέλευση που θα ασχολείται με ανάλογα ζητήματα, θυμίζοντας ότι η Ένωση έχει παραχωρήσει χώρο στο Πανεπιστήμιο με συμβολικό, όπως είπε, αντίτιμο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Π. Μπεσίνης έκανε λόγο για 30 χρόνια τραγωδία, κόλαφο και βατερλώ των τοπικών παραγόντων, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν θα έστελνε το παιδί του σε ένα πανεπιστήμιο που δεν λειτουργεί η καρδιολογική κλινική στο νοσοκομείο του. Όπως είπε, αν μιλάμε για ανάπτυξη των τμημάτων στα πλαίσια δωρεάν και καθολικά δημόσιας Παιδείας στη χώρα, τότε και μόνο, συμφωνεί στις ανάλογες κινήσεις και τις διεκδικήσεις.

DSCN7511DSCN7517DSCN7520DSCN7523DSCN7509DSCN7507

 πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1705 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.