Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:37 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 23:13

«Δεν θα επιτρέψουμε να φύγουν τα τμήματα του Πανεπιστημίου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ομοθυμία-σχεδόν-και Διαρκής Επιτροπή Αγώνα για την παραμονή των πανεπιστημιακών σχολών.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου σήμερα συνήλθαν φορείς και αυτοδιοικητικοί , μετά από κάλεσμα του δημάρχου Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, από όλη την Αιτωλοακαρνανία για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις που προέρχονται από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών που αναμένεται να έχουν σαν επιστέγασμα απόφαση για μεταφορά των τμημάτων στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.
Παρόντες στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ.Κοσμάς, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας , αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, φορέων και συλλόγων.
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δεν παρευρέθη κανένας από τους βουλευτές του νομού -αν και είχαν κληθεί- παρά… εξέφρασαν τη στήριξή τους, όπως ανάλογη στήριξη εξέφρασε, μαζί με παραμονή στις θέσεις τω ν πρόσφατων συμβουλίων (χωρίς όμως να παραβρεθεί  ούτε ο επικεφαλής της  ούτε κάποιος σύμβουλος) η παράταξη του κ. Τραπεζιώτη «Ανατροπή τώρα». Εννοείται φυσικά ότι δεν παραβρέθηκε ούτε ο υπουργός κ Μπαλτάς.
Τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν ξεκίνησε ο δήμαρχος Αγρινίου, που συντόνιζε και την όλη εκδήλωση, ζητώντας και στην αρχική του ομιλία και στη δευτερολογία του από την κυβέρνηση να κάνει πράξη την προεκλογική της αντίθεση στο σχέδιο Αθηνά, ενώ παράλληλα πρότεινε την δημιουργία(κάτι που έγινε αποδεκτό)Διαρκούς Επιτροπής Αγώνα που θα κάνει παρεμβάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Κατήγγειλε ως απαράδεκτη την ανακοίνωση διδασκόντων τμήματος που τον στοχοποιούσε προσωπικά, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή από το 2013, προς τα Γιάννενα τότε, των καθηγητών κ.κ. Ιλιάνας Ζάρρα και Χρήστου Μεράντζα, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ γινόταν λόγος για τοπικές μικροδιαπλοκές, ενώ το Αγρίνιο περιγραφόταν ως «προνεωτερικός κόσμος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» και η όλη κατάσταση «τοπικός κανιβαλισμός»! Ο κ. Παπαναστασίου καλωσόρισε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για παραμονή των τμημάτων στο Αγρίνιο(σχεδόν ομόφωνα)ενώ εξήγησε ότι ένα από τα μεγάλα ψέματα που λέγονται είναι τα κόστη για τα ενοίκια αφού από τα πάνω από 9 χιλιάδες τετραγωνικά του Πανεπιστημίου μόνο για  τα 1700καταβάλλεται  ενοίκιο, αφού τα υπόλοιπα είναι δωρεές.
Τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας που ανέφερε την ρητή απόφαση του Περιφερειακού ενώ θύμισε και την προσωπική του αντίδραση στην μεταφορά της Οικονομικής Σχολής στην Πάτρα κατά το παρελθόν. Όπως ανέφερε τα τμήματα δεν πρέπει απλώς να παραμείνουν αλλά να αναπτυχθούν αλλιώς θα είναι έρμαιο στις διαθέσεις και τα μικροσυμφέροντα κάθε φορά και διαφορετικών ανθρώπων, ενώ έκανε λόγο και για δικαιοσύνη που πρέπει να υπάρξει. Πάντως αναφέρθηκε και στα δικαιώματα των φοιτητών και ζήτησε να ακουστούν οι φοιτητές και τα προβλήματά τους.
Μίλησε και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμάς εκφράζοντας την απορία του γιατί υπάρχει τέτοια περιφρόνηση για τον νομό και γιατί σε όλα επιδιώκεται να τεθεί στο περιθώριο, όπως είπε. «Παρότι ουδέποτε προκαλέσαμε προβλήματα, παρότι βγάλαμε σπουδαίους άνδρες για το Έθνος, παρότι έχουμε προσφέρει στους αγώνες μας στερούν το δικαίωμα να έχουμε οντότητα. Δεν πρέπει να αφήσουμε να φύγουν οι σχολές», ανέφερε.
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά θύμισε ότι γενικά η Αυτοδιοίκηση διαχρονικά δεν αφέθηκε ποτέ να δουλέψει για τους πολίτες της, ενώ ζήτησε να μην επιτραπεί σε κανέναν να βάλει τον νομό και την πόλη απέναντι σε παιδιά και γονείς, λέγοντας ότι αποκλειστική ευθύνη για ότι συμβεί θα είναι του κεντρικού κράτους και του υπουργείου Παιδείας. Τόνισε μάλιστα ότι ο κ. Κατσιφάρας ουδέποτε έδρασε ως Πατρινός παρά τις πιέσεις που δέχτηκε, ενώ υπενθύμισε πολλά προγράμματα και συνεργασίες με ιδρύματα και επιχειρήσεις των τμημάτων του Πανεπιστημίου. Αποδόμησε, δε, και το περίφημο κόστος των σχολών αναφέροντας ότι το ποσό είναι πολύ μικρότερο από ότι αναφέρει η Πρύτανης.
Εντύπωση έκανε και η δήλωση του έμπειρου στο ζήτημα κ. Γιάννη Βαϊνά(με θητεία και στη Διοικούσα Επιτροπή παλαιότερα)ότι η στόχευση πρέπει να είναι προς το υπουργείο γιατί η κυρία Πρύτανης «ξεπληρώνει γραμμάτια της οριακής νίκης της στις εκλογές»….

DSCN7511DSCN7517DSCN7520DSCN7523DSCN7526DSCN7534DSCN7535DSCN7538DSCN7540DSCN7541DSCN7543DSCN7546DSCN7548DSCN7554DSCN7556DSCN7559DSCN7560DSCN7563DSCN7507DSCN7509

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1837 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.