Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:37 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 20:17

Πάγιο και διαρκές… πελατειακό κράτος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Ο Υπουργός Εσωτερικών καλεί την αντιπολίτευση να συναινέσει στην νομιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων του δημοσίου. Επιχειρήματα υπάρχουν πολλά προς τούτο. Οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημοσίου, δεν πρέπει να συνεχιστεί η ομηρία των συμβασιούχων στο συγκεκριμένο καθεστώς εργασίας και πολλά άλλα.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι τα ίδια με εκείνα της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή την πενταετία 2004-20009, όταν με τη νομιμοποίηση συμβασιούχων που είχε βάλει στο σύστημα το ΠΑΣΟΚ, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο μαζί με τα stage και άλλους συμβασιούχους. Προφανώς η κυβέρνηση προς τούτο παίρνει συμβουλές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που εκείνη τη εποχή πρωτοστατούσε ως Υπουργός Εσωτερικών, για να προσεταιριστεί η ΝΔ την πελατεία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό ακριβώς θέλουν να κάνουν τώρα και οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δυστυχώς στη χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία στον πλανήτη, οι κυβερνήσεις ξεδιπλώνουν το άθλιο σχέδιό τους μπροστά στα μάτια των τριών περίπου εκατομμυρίων ανέργων και υποαπασχολούμενων. Η νομιμοποίηση των συμβασιούχων σημαίνει ουσιαστικά παράκαμψη του ΑΣΕΠ. Σημαίνει δηλαδή ρουσφέτι. Χωρίς ΑΣΕΠ και χωρίς αξιολόγηση η νομιμοποίηση σημαίνει πρόσληψη από το παράθυρο. Και σημαίνει φυσικά δημιουργία ενός ακόμη πελατειακού – κομματικού στρατού. Κάτι τέτοιο θα είναι απαράδεκτο να συμβεί. Και δη μέσα σε περιβάλλον μνημονίων. Θα είναι κι αυτό άλλο ένα κατόρθωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δυστυχώς.

ΥΓ: Δεν σχολιάζουμε φυσικά ότι δεν βλέπουμε από την κυβέρνηση τον ίδιο ζήλο και την ίδια συμπόνια για να βρουν δουλειά οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα. Επίσης επειδή μόλις άνοιξε η σχετική συζήτηση και ακόμη η εξαγγελία δεν έχει εξειδικευτεί, περιμένουμε να δούμε με ποια επιμέρους κατηγορία συμβασιούχων θα ανοίξει η συζήτηση, γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν θα μιλάμε για τους επικουρικούς γιατρούς στα νοσοκομεία, ούτε για τους αναπληρωτές καθηγητές στα σχολεία, αλλά πάλι θα συζητά η κυβέρνηση για καθαρίστριες και για συμβασιούχους σε απίθανους οργανισμούς του δημοσίου….

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 2559 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.