Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 23:59

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες: NASA και ESA θα στείλουν αστροναύτες στο Φεγγάρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μια νέα κοινή αποστολή, η Εθνική Αεροδιαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA) και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) σχεδιάζουν να στείλουν αστροναύτες σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι, για πρώτη φορά εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Για το φιλόδοξο εγχείρημα, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το 2018 και nα ολοκληρωθεί αν όλα πάνε καλά ως το 2021, θα χρησιμοποιηθεί το νέο διαστημικό σκάφος Orion της NASA, σύμφωνα με την Daily Mail.

3cf96feb00000578-0-image-a-12_1486588747750-600x337

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και η εταιρεία αεροδιαστημικής Airbus, οι οποίες έχουν ήδη προμηθεύσει τη μονάδα πρόωσης και τα σχέδια για την επερχόμενη δοκιμαστική μη επανδρωμένη πτήση του Orion του χρόνου το 2018, έχουν επιβεβαιώσει ότι θα προμηθεύσουν τα βασικά εφόδια και για την επανδρωμένη αποστολή.

Αν όλα πάνε καλά, θα είναι η πρώτη φορά που ο άνθρωπος θα έχει αφήσει την τροχιά της Γης από το 1972, τότε που η NASA σταμάτησε το διαστημικό πρόγραμμα «Απόλλων».

orion_exploration_mission_1_infographic_airbus

Η αποστολή θα στείλει το πλήρωμα γύρω από την πίσω πλευρά του φεγγαριού και μετά σε μια πτήση που θα «δημιουργήσει» ένα σχήμα σαν το οκτώ, το διαστημικό σκάφος Orion θα επιστρέψει στη Γη. Και αυτό γιατί το σκάφος δεν θα χρησιμοποιήσει το σύστημα πρόωσης, αλλά την βαρυτική έλξη της Σελήνης, που σαν σφεντόνα θα επιστρέψει το Orion πίσω στη Γη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποτελούμε μέρος αυτής της ιστορικής αποστολής και εκτιμούμε την εμπιστοσύνη της NASA προς εμάς, ώστε να την βοηθήσουμε να επεκταθεί η εξερεύνηση της ανθρωπότητας ακόμα πιο μακριά στο Ηλιακό μας Σύστημα», δήλωσε ο Dave Parker της ESA.

http://techit.gr

Διαβάστηκε 2111 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.