Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 22:43

Εφη Κολοβού: Κατακτώντας την κορυφή στον χώρο της Κομμωτικής Τέχνης !

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εφη Κολοβού διατηρεί Κομμωτήριο και Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Κομμωτικής Τέχνης, Ονυχοπλαστικής και Μακιγιάζ στο Αγρίνιο εδώ και τριάντα χρόνια. Καταξιωμένη στο χώρο της καθώς και μοναδική στην εκπαίδευση μιλάει για το έργο της και την σχολή, στην Χρύσα Σπαή για το AgrinioBestOf.gr

efi kolovoy 20

Από πού είστε και τι σπουδάσατε ;

Είμαι από τις Φυτείες Ξηρομέρου, έχω τελειώσει το Λύκειο και έχω σπουδάσει στην Αθήνα στην σχολή του Πέτρου Αμάραντου. Εκεί σπούδασα και μακιγιάζ, επίσης στην πορεία της κομμωτικής τέχνης τελείωσα και μια σχολή ονυχοπλαστικής στα Γιάννενα.

Ποιο όνειρο έκανες από παιδί ; είσαι αυτοδημιούργητη ;

Το ονειρό μου ήταν – ανεξάρτητα από το επάγγελμα – να πετύχω πρώτα σαν «άνθρωπος» και μετά σαν επαγγελματίας. Είμαι αυτοδημιούργητη, έφθασα εδώ που έχω φθάσει μόνη μου, στηρίζόμενη στις δικές μου δυνάμεις.

efi kolovoy 10

Πόσα χρόνια έχετε την σχολή ; φοιτούν αρκετοί σπουδαστές ;

Την σχολή την έχω από το 1987 (γύρω στα τριάντα χρόνια). Υπάρχει ενδιαφέρον για την κομμωτική τέχνη από κορίτσια και αγόρια. Δεχόμαστε σπουδαστές από τριτάξιο Γυμνάσιο και πάνω. Τελειώνοντας οι σπουδαστές την σχολή η οποία είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Παιδείας, παίρνουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος από τον ΕΟΠΠΕΠ. Βέβαια πρέπει να έχουν προυπηρεσία για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις. Σχετικά με τον αριθμό των σπουδαστών είναι από 10 μέχρι 20 τον χρόνο. Παλιότερα ειχαμε πολύ περισσότερους.

efi kolovoy 19

Ποιές είναι οι τάσεις μόδας για το 2017 ;

Οι τάσεις της μόδας είναι ότι πηγαίνει στον καθένα, μακρύ, κοντό, καρέ, φυλλαριστό καρέ. Τα χρώματα που προτιμούνται είναι, χάλκινο ρόζ, ζεστό ξανθό, ασημί γκρί και καστανό.

efi kolovoy 24

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χτένισμα ;

Αγαπημένα μου είναι τα φανταζί που κάνω για τις νύφες και τα βραδυνά χτενίσματα. Εκεί βάζεις ολο το μεράκι και την τέχνη σου να φροντίσεις τις λεπτομέρειες για να κάνεις την διαφορά.

Εχετε οικογένεια ; ασχολείται κάποιο από τα παιδιά σας με την Κομμωτική ;

Εχω δυο κορίτσια 28 και 24 ετών, που ακολουθούν το επάγγελμα και συνεχίζουν τον δρόμο που χάραξα εγώ.
Παρακολουθείς σεμινάρια ; ενημερώνεσε για τα προιόντα που χρησιμοποιείς στο κομμωτήριο ;
Ταξιδεύω στο εξωτερικό, πηγαίνω και ενημερώνομαι στην Ιταλία, συγκεκριμένα στο Μιλάνο, για όλα τα προιόντα που χρησιμοποιώ. Αυτό για να προστατέψω την υγεία των πελατών μου. Να ξέρω τι προιόντα βάζω στο κεφάλι τους. Αυτό γίνεται μια φορά τον χρόνο. Επίσης κάνω και εδώ στην σχολή σεμινάρια για τα καινούργια προιόντα  που έρχονται στην αγορά της Κομμωτικής. Κριτήριο για μένα είναι να είναι το προιόν που αγοράζω «ποιοτικό»

efi kolovoy 22

Μιλήστε μας για την θεραπεία των μαλλιών;

Θεραπεία κάνουμε τέσσερις φορές τον χρόνο. Στην βάση όμως υπάρχουν και θεραπείες που γίνονται μια φορά τον μήνα ή μια φορά την εβδομάδα σε τέσσερις συνεδρίες. Αυτές γίνονται όταν τα μαλλιά είναι εξασθενημένα από τις βαφές. Η μάσκα που χρησιμοποιούμε στο σπίτι κάνει καλό, όμως επειδή βάφουμε όλες τα μαλλιά μας χρειάζεται θεραπεία των μαλλιών στο κομμωτήριο.

Τι εύχεστε για το 2017;

Να έχουμε ησυχία στον λαό, υγεία και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατί το αφορολόγητο είναι αβάσταχτο.

efi kolovoy 04

efi kolovoy 02

Διαβάστηκε 10761 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 00:47
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033