Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:50 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 15:41

Η ανεργία, το εισόδημα αλληλεγγύης κι ο ανύπαρκτος «αστικός κόσμος»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εδώ και μήνες η κ. Θεανώ Φωτίου έλεγε ότι γι’ αυτό είναι εδώ, για να είναι όλα πανέτοιμα την 1η Φεβρουαρίου ώστε  να δοθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στον κόσμο. Τελικά το «σύστημα» πέφτει και κόσμος στοιβάζεται σε διάφορες υπηρεσίες για να πάρει το 1/40 του δικού της μισθού. Ευτυχώς εδώ, στην καθ’ ημάς επαρχία, τα πράγματα είναι κάπως πιο ανθρώπινα, όλοι κάποιον ξέρουν κάπου να τους βοηθήσει και οι δήμοι που τόσο τους κράζουμε είναι αρκετά πιο κοντά μας από ότι π.χ. στην Αθήνα.

Θυμίζουμε ότι μιλάμε για ένα ποσό 200 ή 400 ευρώ δηλαδή που το κόμμα της το χαρακτήριζε ως αντιπολίτευση «ψίχουλα» και «ελεημοσύνη»  και το καταψήφιζε όπου το έβρισκε. Αποτέλεσμα; Το εισόδημα αυτό ήταν μέτρο του πρώτου Μνημονίου και έπρεπε να ισχύει από το 2010, όχι ότι φταίει μόνο το κόμμα της κυρίας υπουργού γιατί κατέληξε να δίνεται επτά χρόνια μετά. Για να δοθεί αυτό έπρεπε να κοπούν άλλα απίθανα επιδόματα που ακόμα τα ψάχνουμε.

Το «σύστημα» πέφτει και στην εφαρμογή για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στους οργανισμούς Υγείας. Ξέρω σπουδαία επιστήμονα που ήρθε από το εξωτερικό στην Ελλάδα πανέτοιμη με ένα πλήθος προσόντων ακριβώς για την προκήρυξη αυτή και τώρα-αφού γέλασε αρκετά με το «σύστημα» που πέφτει-ετοιμάζει και πάλι βαλίτσες.

Τα φάρμακα των καρκινοπαθών τελικά δεν θα έχουν «προσδόκιμο ζωής» πάνω αφού ο ΕΟΠΥΥ υποχώρησε από τις σφοδρές αντιδράσεις του κόσμου που θεώρησε προσβλητικό κάτι τέτοιο. Κάτι μισόλογα ακούστηκαν πως ήταν ένας σχεδιασμός για να προστατεύσει τους ασθενείς γιατί τα φάρμακα είναι βαριά. Κανείς δεν το πίστεψε. Πάρθηκε κι αυτό πίσω.

Όπως πάρθηκαν πίσω και τα μισά για τις εισφορές με τα μπλοκάκια. Τελικά θα είναι σαν των μισθωτών με 9,22%, προσωρινά λέει, όταν έχεις εργοδότη που δεν πληρώνει τις δικές του εισφορές! Όμως ο κ. υπουργός δεν ήξερε το πρωί-στον ΣΚΑΪ φυσικά- να πει αν αυτό ισχύει και για την εισφορά που πληρώνεται τον Μάρτιο αλλά και για την εισφορά την τωρινή που ήδη χρωστούν οι ενδιαφερόμενοι.

Τα παραπάνω είναι αντικυβερνητικές κουβέντες; Μα τις αποφάσεις της κυβέρνησης δεν πρέπει να στιγματίζεις, ειδικά αν είναι ανερμάτιστες;  Κάπου εδώ έχασε το παιχνίδι ο λεγόμενος «αστικός κόσμος» απολογούμενος για τα πάντα. Είναι η εποχή των μεγάλων ανακατατάξεων και στον Τύπο, όπως και σε όλες τις εκφάνσεις. Το Βήμα, τα Νέα, ο Βήμαfm χαιρετούν το συγκινημένο κοινό τους και οι παραγωγοί και οι δημοσιογράφοι ετοιμάζονται για ανεργία. Ο λαός ξέρει τον Ψυχάρη και τον Πρετεντέρη αλλά δεν ξέρει τον εργαζόμενο των 400 ευρώ, δεν θέλει να τον ξέρει, προτιμά Καρανίκα, ως λαϊκό παιδί.

Που είναι ο «αστικός κόσμος» σε όλο αυτό; Ας μην γελιόμαστε, δεν έχει καμιά δύναμη αυτός ο κόσμος στην Ελλάδα, δεν εκπροσωπεί κανέναν. Ίσως το μόνο που μπορεί να περιμένει ο μέσος πολίτης  είναι τα οφέλη της τριβής με την εξουσία ανθρώπων σαν τον κ. Μουζάλα που προχθές βγήκε και εξήγησε ότι τώρα στα στερνά έμαθε για την απάτη πολλών «αλληλέγγυων» και ότι η μόνη απάντηση είναι ο «νόμος για όλους». Αν περιμένει κανείς τίποτε από τον «αστικό κόσμο» και από «μεταρρυθμιστές» την πάτησε…

Γ.Σ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2662 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.