Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:21 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 23:18

Ο Φ.Δ.Υ.Α στην οικογιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού συμμετείχε για 3η συνεχόμενη χρονιά στην οικογιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων, με τίτλο «Στους δρόμους της ελιάς και της πορτοκαλιάς», στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Η φετινή οικογιορτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 στην πλατεία Αγ. Δημητρίου (Κυράτσα) του Δήμου Ν. Σκουφά Άρτας, παρουσία συλλόγων, φορέων, σχολείων και πολλών επισκεπτών.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν για ακόμη μία φορά, η ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων, αλλά και η χρήση τους στη γαστρονομία, δημιουργώντας τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Το προσωπικό του Φορέα συμμετείχε στην γιορτή με σκοπό να στηρίξει τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται εντός του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού και να ενημερώσει τους επισκέπτες για την αξία του σπάνιου αυτού υγροβιότοπου και την ανάγκη αειφορικής διαχείρισης και προστασίας του.

Η γιορτή περιελάμβανε επίσης μουσική από μαθητές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή όλων η οικογιορτή να καταστεί θεσμός που θα συμβάλλει στην οικονομική και πολιτιστική ώθηση της τοπικής κοινωνίας.

 Από το Γραφείο Τύπου του Φ.Δ.Υ.Α

 Σταυρούλα Καραβά

πηγή: http://sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1728 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.