Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  9:26 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 23:30

Συμμετοχή και βραβείο στη ρομποτική το 17ο Δημοτικό Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η εξερεύνηση ενός φυσικού πόρου, όπως το νερό και η εκμετάλλευσή  του από τον άνθρωπο με τη βοήθεια ενός ρομπότ εξερευνητή, ήταν το θέμα  της συμμετοχής του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στον 3ο Περιφερειακό διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διεξήχθη στις 14 Ιουνίου στην Πάτρα, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Το  17ο Δημοτικό Σχολείο  Αγρινίου συμμετείχε στο διαγωνισμό με δυο ομάδες. Η πρώτη ομάδα  κατασκεύασε και παρουσίασε  το ρομπότ, ποταμό Αχελώο, που η ακατάσχετη ροή των νερών του προκαλεί καταστροφές και πλημμύρες στον κάμπο του Αγρινίου. Η δεύτερη ομάδα κατασκεύασε και παρουσίασε  το ρομπότ εξερευνητή που έρχεται και ακολουθεί τη ροή του ποταμού, ελέγχει την καθαρότητα των νερών και προτείνει στους ανθρώπους να κατασκευάσουν φράγματα ώστε να τιθασεύουν την ορμητικότητα του ποταμού, να εκμεταλλευτούν τα νερά του κατασκευάζοντας  υδροηλεκτρικά εργοστάσια ώστε  να μετατρέψουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της ανεξέλεγκτης ροής του ποταμού σε ευεργετικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Και οι δυο ομάδες εργάστηκαν με lego, αισθητήρες κίνησης, χρώματος, αφής και ήχου.  Οι δυο ομάδες συνεργάστηκαν και συνδύασαν  φυσικούς πόρους και τεχνολογία.  Με τη συμμετοχή των μαθητών σε παρόμοιες δράσεις επιτυγχάνεται η  βελτίωση στην επίλυση προβλημάτων, η ανάπτυξη της δημιουργικής ικανότητας  και εφευρετικότητας  και η συνεργασία μεταξύ των μαθητών. Οι ομάδες ήταν:

1η ομάδα: Roboteam17,Προπονητής: Ράπτης Δημήτριος

Μαθητές: Γεωργίου-Μουσσές Ιωάννης, Κοσμάς Χαρίλαος

2η ομάδα: Robokids Agr,Προπονητής: Γιαννάκης Δημήτριος

Μαθητές: Κραμποκούκης Δημήτριος, Πάνου Χρήστος, Τραγουδάρας Χριστόφορος

Οι ομάδες  κέρδισαν έπαινο συμμετοχής και το βραβείο Ομαδικότητας και συνεργασίας.

Η εταιρεία Υδάτωρ χορήγησε το πακέτο με τα Lego για την κατασκευή του ρομπότ , η GRADE TOURS (ΚΤΕΛ)ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ φρόντισε  τη δωρεάν  μεταφορά των μαθητών στην Πάτρα καθώς και ο κ. Γιαννάκης Δημήτριος, τεχνολόγος,  με πολύ ζήλο προπόνησε τους μαθητές.

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2213 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.